Moaşte ale Sfântului Nicolae, aduse din Italia la o biserică greco-catolică din Alba Iulia

| 05 dec, 2013

Zeci de credincioşi s-au închinat în Biserica Greco-Catolică ''Sfântul Spirit'' din Alba Iulia la moaştele Sfântului Nicolae aduse în procesiune din Italia.

Moaştele, care au şi un certificat care demonstrează autenticitatea lor, au fost depuse, joi seara, în cel mai mare lăcaş de cult greco-catolic din Alba Iulia, prilej cu care un sobor de preoţi, în fruntea cărora s-a aflat părintele paroh Radu Florin Vasile, a oficiat o slujbă. În timpul vecerniei, moaştele au fost duse în faţa iconostasului pentru a putea fi venerate de credincioşii prezenţi. De asemenea, către miezul nopţii va fi oficiat acatistul Sfântului Nicolae.

După Sfânta Liturghie care va avea loc vineri, moaştele vor fi duse în Parohia Greco-Catolică Galtiu, comuna Sîntimbru.

Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, este pomenit în calendarele ortodox, greco-catolic şi catolic la 6 decembrie.

S-a născut la Patara, în jurul anului 280 d.Hr., din părinţi credincioşi. De mic copil a primit o aleasă creştere, sub îndrumarea unchiului său urmând cursurile celor mai vestite şcoli ale epocii.

Iubind virtutea, viaţa curată şi dăruindu-se cu totul slujirii aproapelui, a fost hirotonit preot, apoi episcop al cetăţii Mira din ţinutul Lichia.

Sfântul Ierarh Nicolae a trecut la cele veşnice la 6 decembrie 340 sau 343, fiind îngropat în biserica episcopală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ