Adevărul din spatele filmelor ”Viața lui Pi” și ”Hobbitul”. Zeci de animale au murit în timpul filmărilor

| 26 noi, 2013

Super-producțiile cinematografice ”Viața lui Pi” sau ”Hobbitul” ascund câteva detalii șocante în spatele camerelor. Zeci de animale au murit în timpul filmărilor unor pelicule cunoscute în întreaga lume.

Filmul ”Viața lui Pi” a fost un adevărat fenomen folosind animații realiste și decoruri grandioase, regizorul Ang Lee a reușit să aducă în cinematografe un roman despre care se spunea că este imposibil de ecranizat, potrivit Business Insider.

Un factor pentru care romanul era greu de pus în scenă este și prezența animalelor sălbatice. Tigrul cu care personajul principal - Pi - petrece săptămâni întregi pe mare nu a fost un ”actor” ușor de dresat, așa că pentru majoritatea scenelor s-a apelat la o animație digitală.

Cu toate acestea, pe platou exista și un tigru real, folosit și el pentru anumite cadre. Tigrul King a fost la un pas de înec din cauza neglijenței echipei de producție, potrivit Hollywood Reporter.

La filmările primei părți din seria ”Pirații din Caraibe”, viețuitoarele marine au fost extrem de afectate. Habitatul lor a fost invadat de echipa de producție, iar o explozie realizată de echipa de efecte speciale a făcut ca apa să aducă la mal zeci de pești și alte viețuitoare marine moarte.

La începutul anului, un scandal de proporții s-a iscat cu privire la serialul produs de HBO ”Luck”. Au fost filmate nouă episoade din această serie, iar în timpul filmărilor au murit patru cai.

”Hobbitul”, filmul realizat după celebrul roman al lui J.R.R. Tolkien, a fost nominalizat la trei categorii ale prestigiosului premiu Oscar, însă pe parcursul filmărilor au murit 27 de animale. Printre acestea se numără oi și capre care au murit din cauza deshidratării sau a extenuării.

În timpul filmărilor pentru comedia romantică ”Failure to Lunch” (”Cum să dai afară un burlac de 30 de ani”) o bucată din echipamentul folosit de echipa de producție a căzut peste o veveriță care a murit pe loc.

Deși în timpul filmărilor au avut loc incidente nefericite, aceste filme au primit avizele din partea American Humane Association, instituția care se ocupă cu identificarea și prevenția abuzurilor împotriva animalelor și copiilor, scrie Business Insider.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ