Un român a creat o parte dintre efectele vizuale de la Hobbitul

| 19 feb, 2014

Un român care și-a început cariera profesională la primul studio de animație 3D din România – Tiny Creatures din Brașov (redenumită Mirari Films de noul propietar al studioului, Eric Kaplan, scenarist și producător cunoscut la Hollywood), a participat la realizarea blockbusterelor americane.

Ioan Boieriu, românul care a participat la realizarea efectelor vizuale la Hobbitul: Dezolarea lui Smaug, Star Trek – Into the Darkness, After Earth, White House Down, Priest, scrie animationmagazine.eu.

Ioan Boieriu, locuiește cu familia sa în Noua Zeelandă și lucrează la renumita companie a lui Peter Jackson, Weta Digital.

"Am lucrat la două secvențe majore: secvența Sluice (partea în care eroii sunt în butoaie și călătoresc pe rîu) și secvența Erabor’s Forge (unde dragonul Smaug încercînd să îi prindă pe eroi, topește aurul din cuptoare). În ambele cazuri a fost vorba de simulări de lichide cu diferite proprietăți: apa de rîu vs aur topit. Softul folosit este unul creat inhouse numit Synapse. Practic a trebuit să mă adaptez la el undeva în timp de o săptămînă și apoi am trecut direct pe producție.

În ceea ce privește rîul aș spune că modul de lucru a fost unul revoluționar atît ca metodologie cît și ca soft… Flexibilitatea softului a permis să creezi mai multe layere de simulări ce se bazau unu pe alta, iar fiecare are o anumită influență în simularea finală, astfel încît în produsul final se ajunge să nu îți dai seama ce e filmat și ce e simulat/randat. În majoritatea cazurilor rîul interacționează cu butoaiele și caracterele într-un mod realist. Acestea sunt în proporție de 90% digitale", spune Ioan Boieriu.

Citeşte mai mult aici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ