ADMITERE FACULTATE 2014. Aproape 5 candidaţi pe un loc la Academia de Poliţie

| 22 iul, 2014

ADMITERE FACULTATE 2014. Aproape 3.000 de candidaţi s-au înscris la examenul de admitere în Academia de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pe numai 603 locuri disponibile.

ADMITERE FACULTATE 2014. 'Academia de Poliţie a scos la concurs 603 de locuri, astfel: 495 la Facultatea de Poliţie (115 la specializarea Drept şi 380 la specializarea Ordine şi Siguranţă Publică), 50 la Facultatea de Pompieri, 20 la Facultatea de Arhivistică şi 38 de locuri la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, specializarea ordine şi siguranţă publică', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Poliţie - specialitatea Jandarmi, unde pentru cele 34 locuri scoase la concurs s-au înscris 215 candidaţi (6,32 înscrişi/loc), în timp ce la specialitatea Poliţie pentru cele 355 locuri scoase la concurs s-au înscris 1.782 candidaţi (5,02 înscrişi/loc).

Academia de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' este una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior din ţară, singura care pregăteşte ofiţeri pentru structurile MAI.

Dacă în trecut numărul de băieţi înscrişi la examenul de admitere în Academia de Poliţie era mult mai mare comparativ cu cel al fetelor, în ultimii ani tot mai multe tinere s-au înscris la concursul de admitere la specializările poliţie, poliţie de frontieră sau jandarmerie, în acest an 832 dintre candidaţi fiind fete.

Ultima probă a examenului va avea loc la data de 31 iulie.

CITEŞTE ŞI ADMITERE FACULTATE 2014. Top 10 cele mai căutate facultăţi din Bucureşti

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ