ADMITERE FACULTATE 2014. ASE asaltată de absolvenții de liceu, din prima zi de înscriere

| 15 iul, 2014

ADMITERE FACULTATE 2014, ASE. Deși absolvenții de liceu au la dispoziție patru zile pentru a se înscrie la Academia de Studii Economice (ASE), de pe 15 până pe 18 iulie, sute de tineri au venit încă din prima zi, de la primele ore ale dimineții, pentru a se asigura că reușesc să se înscrie la facultatea pe care și-o doresc.

Așadar, încă de la 4:30 absolvenții, însoțiți de părinți, au venit în fața clădirii ASE, iar la ora 10:00, erau deja aproximativ 1500 de persoane care așteptau la coadă.

ADMITERE FACULTATE 2014, ASE. Sute de tineri s-au călcat în picioare încă de dimineaţă pentru a reuşi să se înscrie la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Deşi înscrierile erau programate a se desfăşura între 9:00-14:00, mulţi absolvenţi de liceu au venit încă de la orele 4:30 în faţa clădirilor din zona Dorobanți - Mihai Eminescu.

ADMITERE FACULTATE 2014, ASE. În fața Academiei de Studii Economice sunt prezente un echipaj de Poliție și o ambulanță.

Deși rata șomajului a crescut, iar studenții întâmpină dificultăți în a-și găsi un loc de muncă după ce termină facultatea, absolvenții de liceu care dau la ASE nu sunt îngrijorați. "Mai am până voi termina, sper ca lucrurile să se schimbe până atunci. Oricum, este ceea ce-mi doresc să urmez", a declarat o studentă.

"Tinerii se grăbesc să intre, pentru a fi siguri că se reușesc să se înscrie la facultatea pe care și-o doresc. Aceasta este mentalitatea de la noi. Probabil le este frică să nu le lipsească vreun act din dosar, deși pe site totul este foarte clar, ori vor să plece în vacanță", a declarat Florina Mohanu, directorul de marketing și comunicare al ASE, pentru B365.ro.

 

CITEȘTE ȘI: Studenţii de la ASE se vor forma la Paris

 

ADMITERE FACULTATE 2014, ASE. Florina Mohanu a mai precizat că opțiunile studenților diferă de la an la an, iar în 2013 cele mai căutate facultăți de la ASE au fost: Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, Facultatea de Relații Economice Internaționale, Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune și Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică.

În timp ce tinerii se îmbulzeau să intre în clădirea din Mihai Eminescu, aglomeraţia de absolvenţi de liceu generată la admitere a fost un bun prilej  pentru reprezentanţii unei universităţi private să se promoveze printre părinţi şi elevi şi să distribuie pliante.

ADMITERE FACULTATE 2014, ASE. Absolvenții de liceu care vor să urmeze cursurile Academiei de Studii Economice (ASE) se pot înscrie, între 15 și 18 iulie, între orele 09.00 și 17.00. ASE pune la dispoziție, pentru la nivel de licență, 5.608 de locuri, dintre care 2.683 fără taxă şi 2.691 cu taxă.

ADMITERE FACULTATE 2014, ASE. Admiterea la ASE în 2014 la facultate (ciclul licenţă) se face prin concurs, pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional notat cu admis/respins. Pentru facultăţile cu predare în limbi străine se susţine iniţial o probă de competenţă lingvistică eliminatorie pentru programele respective de studiu, notată cu calificativul admis / respins. Pentru calificativul admis este necesară acumularea a minim 50 de puncte din 100 posibile. Candidaţii admişi la proba de competenţă lingvistică sunt ierarhizaţi conform mediei de la bacalaureat.

Rezultatele obţinute la eseul motivaţional vor fi afișate pe 19 iulie, iar cele finale, cu candidaţii admişi şi respinşi, în 29 iulie.

 

CITEȘTE ȘI: Schimbări importante la admitere liceu şi admitere facultate 2014

 

ADMITERE FACULTATE 2014, ASE. Anul acesta, ASE a decis să schimbe din nou modalitatea de admitere. În 2011 și în 2012 examenul de admitere la ASE a fost scos, admiterea făcându-se doar pe bază de dosar. Atunci, mii de absolvenți de liceu s-au înscris la facultățile ASE. Însă în 2013, ASE a reintrodus examenul. Rezultatul nu a fost cel scontat: în prima sesiune de înscrieri au rămas locuri neocupate, ceea ce i-a determinat pe reprezentanți să organizeze alte două sesiuni de admitere, de această dată cu dosar.

"Elevii sunt realmente obosiți după BACALAUREAT, așa că nu are rost acest stres suplimentar, imediat după examen. În plus, BAC-ul, de câțiva ani, este un prilej de verificare temeinică a cunoștințelor copiilor. Mai mult, după primul semestru se va face o reorganizare a elevilor de la buget și taxă, în funcție de notele obținute la ASE", motivează directorul de marketing și comunicare al ASE scoaterea examenului de admitere.

 

 

Sursă: b365.ro
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ