ADMITERE FACULTATE 2014. Şcoala une sunt 50 de candidaţi pe un loc după câteva zile de înscrieri

| 17 iul, 2014

ADMITERE FACULTATE 2014. La Academia de Studii Economice este record de înscrieri în acest an: peste 5500 în doar două zile. Absolvenţii de liceu au putut opta şi pentru o nouă specializare: cea de resurse umane.

Universitatea Politehnică din Bucureşti. Programele de studiu de aici sunt dezvoltate în funcţie de cererea de pe piaţa muncii.

După ce ani de zile, învăţământul tehnic a fost în declin, Politehnica oferă acum programe inexistente sau cu locuri puţine acum un deceniu: inginerie medicală sau telecomunicaţii.

La Universitatea Bucureşti cea mai mare concurenţă este pentru limbile moderne aplicate. Sunt 50 pe un loc după numai câteva zile de înscrieri. Cei mai mulţi dintre candidaţi văd aceste studii ca pe un paşaport către instituţiile europene.

Citeşte şi: ADMITERE FACULTATE 2014. ASE asaltată de absolvenții de liceu, din prima zi de înscriere

Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca încearcă să fie în pas cu cerinţele viitorilor angajatori. Dacă Bucureştiul a optat pentru specializări diferite, la Cluj s-au înfiinţat chiar facultăţi noi.

„Facultatea de protecţia mediului care e prima din ţară de această factură. S-a creat o facultate de televiziune”, a spus Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca.

Conducerea Universităţii de Vest din Timişoara şi-a schimbat strategia: a reintrodus examenul de admitere, iar locurile rămase libere le umple cu studenţi străini, care plătesc în euro pentru fiecare an de curs.

Sunt însă şi universităţi în ţară care au fost nevoite să renunţe la unele specializări pentru că nimeni nu le mai căuta, cum ar fi matematica, la Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş sau muzeistica, laUniversitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ