Patru universități din România s-au clasat într-un prestigios top mondial. Care sunt acestea

| 17 sep, 2014

Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara sunt cele patru universităţi româneşti care se află în Topul Mondial QS al Universităţilor.

Universităţile românenşti sunt la coada clasamentului, însă Universitatea din Bucureşti a urcat faţă de anul trecut de pe locul 701, pe locurile 651 - 701, în timp ce pe locul 701 au rămas celelalte trei instituţii de învăţământ superior din România care figurează în top.

Anul trecut, toate cele patru universităţi româneşti au pierdut 100 de locuri faţă de clasamentul internaţional din 2012, când erau clasate pe poziţiile 601+ în topul mondial realizat anual de compania de ranking QS.

În topul din 2012, cele patru universităţi din România („Al. I. Cuza“ din Iaşi, UBB Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara) ai fost pe poziţiile 701+.

Anul acesta, primele locuri din top sunt ocupate de Massachusetts Institute of Technology (MIT), urmat de Universitatea Cambridge şi Imperial College London.

 

Top 10 universităţi din lume 2014

1. Massachusetts Intitute of Technology, SUA

2. University of Cambridge, Marea Britanie

3. Imperial College London, Marea Brianie

4. Harvard University, SUA

5. University of Oxford, Marea Britanie

6. University College London (UCL), Marea Britanie

7. Stanford University, SUA

8. California Institute of Technology (Caltech), SUA

9. Princeton University, SUA

10. Yale University, SUA

 

Top 10 universităţi din lume 2013

1. Massachusetts Institute of Technology, SUA

2. Harvard University, SUA

3. University of Cambridge, Marea Britanie

4. University College London (UCL), Marea Britanie

5. Imperial College London, Marea Britanie

6. University of Oxford, Marea Britanie

7. Stanford University, SUA

8. Yale University, SUA

9. University of Chicago, SUA

10. California Instritute of Techology, SUA

 

Ce este topul QS University Rankings

Topul ”The QS World University Rankings” este un clasament al celor mai bune universităţi din lume realizat anual. Anul acesta topul a fost extins cu 100 de locuri, devenind Top 800, 76 de ţări reprezentate.

Clasamentul se bazează pe patru indicatori: cercetarea academică, calitatea predării, angajabilitatea absolvenţilor şi gradul de internaţionalizare.

Astfel, topul este realizat de QS ţinând cont de reputaţia academică (40%), reputaţia în rândul angajatorilor (10%), raportul între numărul de studenţi şi corpul didactic (20%), numărul de lucrări academice listate în publicaţiile de specialitate (20%), numărul cadrelor didactice internaţionale (5%) şi de numărul studenţilor internaţionali (5%).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ