Două universităţi din România, în topul internaţional realizat de Comisia Europeană

| 11 mar, 2014

Două instituţii de învăţământ superior din România vor intra în topul internaţional al universităţilor, care va fi lansat în luna aprilie de către Comisia Europeană, informează RomâniaTv.

Universităţile româneşti incluse în Topul 500 realizat de Comisia Europeană sunt Universitatea din Bucureşti şi Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca. Alte nouă universităţi din România s-au înscris în "competiţie", însă nu au fost acceptate să intre în clasamanetul realizat de cei de la Comisia Europeană.

CE a lansat în 2013 o nouă clasificare internaţională a universităţilor din întreaga lume, pentru patru domenii. Topul realizat de Comisia Europeană are la bază următoarele criterii : reputaţia pentru cercetare, calitatea predării şi învăţării, orientarea internaţională, succesul transferului de cunoştinţe şi contribuţia la dezvoltarea regională.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ