De ce liberalii au responsabilitatea să o retragă pe secretarul de stat Ştefania Duminică din MEN

| 21 feb, 2014

Ștefania Duminică este acuzată că ar fi plagiat integral lucrarea sa de disertație din anul 2012 după o lucrare din 2008, lăsând în document chiar și numele studentului care a redactat teza originală, potrivit unor documente prezentate într-o emisiune de televiziune.

Retragerea Ștefaniei Duminică din postul de secretar de stat în Ministerul Educației, ca urmare a acuzațiilor de plagiat în privința lucrării de disertație, este o responsabilitate morală a Partidului Național Liberal, întrucât liberalii, conduși de Crin Antonescu, sunt cei care au desemnat-o pentru acestă funcție.

Ștefania Duminică, membru PNL în Guvernul USL, este lector universitar la Departamentul de formare a profesorilor în cadrul Universitații din București și profesor de limba și literatura română în învățământul preuniversitar. Aceasta este acuzată că ar fi plagiat integral lucrarea sa de disertație din anul 2012 după o lucrare din 2008, lăsând în document chiar și numele studentului care a redactat teza originală, potrivit unor documente prezentate într-o emisiune de televiziune.

Secretarul de stat a absolvit Liceul Pedagogic din București și a luat diploma de licență la Facultatea de Litere a Universității București. Lucrarea de master a fost pregătită în management educațional la Facultatea de Psihologie și Științe Educaționale a UB, unde și-a realizat și lucrarea de doctorat, în domeniul Științelor educației.

Astfel, ca urmare a semnalării acestei situații în mass-media, Comisia de Etică a Universității din București s-a autosesizat, în data de 7 februarie, în speță pentru suspiciunea de plagiat referitoare la lucrarea de disertație a Ștefaniei Duminică. Comisia a demarat procedurile interne cu scopul de a analiza și clarifica situația, conform Regulamentului de funcționare a Comisiei de Etică a Universității din București, Codului de Etică și Cărții Universității din București.

Contrar acestei atitudini prompte a Comisiei de Etică, Patidul Național Liberal încă nu s-a pronunțat în legătură cu retragerea din Ministerul Educației Națioanle a secretarului de stat Ștefania Duminică, o decizie care revine liberalilor.

Totodată, lectorul universitar Duminică nu și-a prezentat nici până la această oră demisia și nici nu a adus argumente în apărarea sa în fața acestor acuzații de plagiat. Singura reacție a secretarului de stat a fost rugămintea de a-și lua câteva zile răgaz pentru a pune lucrurile în ordine, deoarece acuzațiile care i se aduc fac referire la lucruri care s-au întâmplat cu mai mulți ani în urmă.

Așadar, este așteptată o decizie din partea Partidului Național Liberal atât cu privire la retragerea din funcție, cât și la necesitatea demisiei Ștefaniei Duminică. Și este foarte posibil ca această decizie să se lase așteptată o vreme îndelungată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 feb, 2014
goPonta4President
marele plagiator psd o demite pe mica plagiatoare pnl...
21 feb, 2014
cantautor
barna usd-ista este mai mica decat paiul liberal.
comisia de etica a Universitatii Bucuresti,de care faci vorbire a decis ca premierul a facut copy-paste...
nu numai s-a sesizat, ca in acest caz...
Contrar acestei atitudini prompte a Comisiei de Etică, psd-ul încă nu s-a pronunțat în legătură cu retragerea lui...
pai ce facem noi aici,avem standard dublu?
psd-istii copiatori ii pastram,sunt buni iar liberalii copiatori,ii dam afara?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ