Ștefania Duminică, demisă luni de Victor Ponta pentru plagiat

| 24 feb, 2014

Ştefania Duminică, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, acuzată de plagiat, a fost eliberată luni din funcţie, potrivit unei decizii a premierului Victor Ponta publicate în Monitorul Oficial.

Ştefania Duminică, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, acuzată de plagiat, a fost eliberată luni din funcţie, potrivit unei decizii a premierului Victor Ponta publicate în Monitorul Oficial.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut săptămâna trecută premierului Victor Ponta să o revoce din funcţie pe Ştefania Duminică, secretar de stat la Ministerul Educaţiei, acuzată de plagiat.

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti a stabilit săptămâna trecută că lucrarea de disertaţie a Ştefaniei Vasilica Duminică Voicu este 'un plagiat integral' al lucrării Cameliei Voiculescu.

'Lucrarea de disertaţie a doamnei Ştefania Vasilica (Duminică) Voicu este un plagiat integral al lucrării doamnei Camelia Voiculescu. De la Titlu, Cuprins până la Concluziile personale, totul este copiat identic. De fapt, este vorba de o fotocopie a lucrării sursă în care s-au produs câteva modificări minore care trădează efortul superficial de înlăturare a posibilităţii de identificare a lucrării sursă. Raportul Comisiei, anexat acestui Proces verbal, detaliază tehnic plagiatul. Comisia s-a pronunţat în unanimitate în legătură cu acest grosolan atentat la integritatea academică produs printr-o gravă abandonare a simplelor şi bunelor practici academice', se arată în raportul Comisiei.

Totodată, Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti solicită rectoratului Universităţii din Bucureşti să propună Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării să retragă Ştefaniei Duminică titlul de master acordat pentru această lucrare de disertaţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ