Cine sunt judecătorii care hotărăsc dacă premierul trebuie să fie cercetat în dosarul plagiatului

| 17 mar, 2014

După aproape doi ani de la publicarea în revista Nature a dovezilor plagiatului comis de Victor Ponta în teza de doctorat, ancheta penală în cazul premierului nu a fost finalizată definitiv.

Curtea Supremă ar putea decide astăzi dacă premierul Ponta poate fi tras la răspundere pentru că a copiat mare parte din teza de doctorat. Parchetul general, condus de Tiberiu Niţu, a închis în prima fază dosarul, explicând că nu poate măsura cantitativ cât a copiat Ponta în lucrarea de doctorat coordonată de Adrian Năstase în anii 2000.

Decizia în acest caz va fi luată de un complet de trei judecători: Simona Neniţă, Rodica Cosma şi Mirela Popescu.

Una dintre judecătoare a făcut parte din completul care a dispus achitarea lui Adrian Năstase în dosarul Mătuşa Tamara, iar soţul ei l-a apărat pe Cătălin Voicu. O altă judecătoare a dispus condamnarea lui Cătălin Voicu. A treia judecătoare a dispus condamnarea lui Relu Fenechiu.

Tag-uri: Plagiat, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ