Băsescu: Ponta să o revoce pe Ştefania Duminică pentru plagiat, ştiu că îi vine greu

| 19 feb, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că îi cere secretarului de stat în Ministerul Educaţiei Ştefania Duminică pentru plagiat, menţionând că ştie că şefului Guvernului o să îi fie greu să sancţioneze astfel o faptă de plagiat.

Şeful statului a declarat că îi cere premierului revocarea Ştefaniei Duminică.

PNL nu s-a pronunţat, deocamdată, în legătură cu retragerea din Minsiterul Educaţiei Naţionale (MEN) a secretarului de stat Ştefania Duminică, suspectată că şi-ar fi copiat întreaga lucrare de disertaţie pentru master, potrivit unor surse oficiale.

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti s-a autosesizat, în 7 februarie, în cazul suspiciunii de plagiat referitoare la lucrarea de disertaţie a Ştefaniei Duminică, ca urmare a semnalării acestei situaţii în mass-media.

"Comisia a declanşat analiza cazului conform regulamentelor în vigoare, respectiv Regulamentul de funcţionare a Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, Codul de Etică şi Carta Universităţii din Bucureşti", arată un comunicat al instituţiei.

Reprezentanţii Universităţii din Bucureşti au anunţat, în 5 februarie, că au fost demarate procedurile interne de analiză a lucrării de masterat a Ştefaniei Duminică, secretar de stat pentru învăţământ preuniversitar.

"Ca urmare a semnalării în mass-media a suspiciunii de plagiat în privinţa lucrării de disertaţie a doamnei Ştefania Duminică, Universitatea din Bucureşti a demarat procedurile interne de analiză a acestui caz", se arată într-un comunicat de presă.

Secretarul de stat Ştefania Duminică ar fi copiat integral lucrarea de masterat din 2012 după o lucrare din 2008, potrivit unor documente prezentate într-o emisiune a postului de televiziune B1.
Ştefania Duminică (PNL) este secretar de stat în Ministerul Educaţiei, lector universitar la Departamentul de formare a profesorilor din cadrul Universităţii din Bucureşti şi profesor de limba şi literatura română în învăţământul preuniversitar.

A absolvit Liceul Pedagogic din Bucuresti, şi-a luat licenţa la Facultatea de Litere a UB şi a făcut un master în management educaţional la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a UB, fiind doctorand în cadrul aceleiaşi universităţi, în domeniul Ştiinţele educaţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ