Ştefania Duminică a rămas fără diplomă şi fără titlul de master

| 27 feb, 2014

Senatul Universităţii din Bucureşti a aprobat miercuri propunerea rectorului Mircea Dumitru de anulare a diplomei şi retragere a titlului de master în cazul fostului secretar de stat în MEN Ştefania Duminică, pentru lucrarea ''Pagini web în prezentarea elementelor de geografie a României în ciclul primar'', susţinută în anul 2012.

Potrivit unui comunicat al UB, decizia a fost luată în temeiul art. 146 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, în urma constatării efectuate de către Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti cu privire la plagiatul în cazul lucrării de master a Ştefaniei Duminică.

Lucrarea de disertaţie a Ştefaniei Vasilica (Duminică) Voicu este 'un plagiat integral' al lucrării Cameliei Voiculescu, arăta vinerea trecută un raport al Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti publicat pe site-ul instituţiei de învăţământ.

"Lucrarea de disertaţie a doamnei Ştefania Vasilica (Duminică) Voicu este un plagiat integral al lucrării doamnei Camelia Voiculescu. De la Titlu, Cuprins până la Concluziile personale, totul este copiat identic. De fapt, este vorba de o fotocopie a lucrării sursă în care s-au produs câteva modificări minore care trădează efortul superficial de înlăturare a posibilităţii de identificare a lucrării sursă. Raportul Comisiei, anexat acestui Proces verbal, detaliază tehnic plagiatul. Comisia s-a pronunţat în unanimitate în legătură cu acest grosolan atentat la integritatea academică produs printr-o gravă abandonare a simplelor şi bunelor practici academice", se preciza în raport. 

Totodată, Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti solicita rectoratului Universităţii din Bucureşti să propună Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării să retragă Ştefaniei Duminică titlul de master acordat pentru această lucrare de disertaţie. 

"Lucrarea a fost semnalată ca fiind un plagiat după lucrarea cu acelaşi titlu de Camelia Voiculescu, susţinută în 2008 în cadrul Departamentului pentru pregătirea personalului didactic al Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti", conform UB.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ