Un dinozaur pitic se va întoarce în Ţara Haţegului, după 70 de milioane de ani

| 23 mai, 2014

Un exemplar de dinozaur pitic (Magyarosaurus dacus) se va întoarce în această vară 'pe locurile natale' din Bazinul Haţegului, după 70 de milioane de ani, informează site-ul Universităţii din Bucureşti.

"Mulţumită unei colaborări internaţionale între specialişti în paleontologie, geologie şi artă, un exemplar de Magyarosaurus dacus va pleca la drum într-o călătorie plină de aventuri care porneşte din Calgary, Canada, şi va străbate geoparcuri şi locuri celebre din Europa şi România. Călătoria se va finaliza în această vară, în Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului. Acesta este doar începutul unui proiect ambiţios al Geoparcului: realizarea Muzeului Dinozaurilor din Transilvania", a declarat Alexandru Andrăşanu, directorul Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului al Universităţii din Bucureşti, potrivit sursei citate.

Magyarosaurus dacus este realizat în mărime naturală, cu o remarcabilă atenţie pentru detaliile ştiinţifice, de sculptorul canadian Brian Cooley.

Dinozaurul va fi însoţit în călătoria sa de o echipă de filmare profesionistă din Canada, care va realiza un film documentar despre acest eveniment şi va contribui la promovarea României şi a Ţării Haţegului în întreaga lume.

Întoarcerea dinozaurilor în Ţara Haţegului, într-un viitor Muzeu al Dinozaurilor din Transilvania, se numără printre proiectele Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului şi a fost iniţiat de dr. Antoneta Seghedi, membru fondator al Asociaţiei GeoDiversitate. Proiectul este susţinut de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină (GeoEcoMar), Universitatea din Bucureşti şi Asociaţia Geomedia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ