Adrian Năstase a lansat volumele 4 şi 5 din seria “Blog'n roll”

| 25 apr, 2013

Fostul premier i-a avut alături la lansarea celor mai recente volume din seria “Blog'n roll” pe Ion Iliescu, Fondatorul Editurii Nemira, Valentin Nicolau, analistul Bogdan Teodorescu. Volumele reprezintă culegeri din textele publicate de Adrian Năstase pe blogul personal.

Fostul premier Adrian Năstase a lansat volumele 4 şi 5 din seria 'Blog'n roll' la Fundaţia Europeană Titulescu, alături de el fiind membrii  familiei precum şi  colegi de partid, colaboratori, foşti diplomaţi, oameni de cultură. Volumele reprezintă culegeri din textele publicate de Adrian Năstase pe blogul personal.

“Nu ştiu dacă lucrurile astea au importanţă, dar are importanţă faptul că descoperim împreună sau separat faptul că spaţiul online este un spaţiu al libertăţii. Chiar şi atunci când nu credem lucrul acesta, când celulele noastre nervoase funcţionează într-o celulă extrem de limitată ca spaţiu. Şi, de aceea, sunt extrem de îndatorat 'complicilor' mei - bloggerilor - pentru felul în care mi-au dat oxigenul intelectual de care aveam nevoie. Sigur, este un punct de vedere personal dar, în acelaşi timp, trebuie să fac o mărturisire faptul că, prin generaţia pe care o reprezint, aparţin în acelaşi timp a două lumi diferite - o lume a cărţii în primul rând şi în acelaşi timp o lume a site-urilor”, a afirmat Adrian Năstase.

Fondatorul Editurii Nemira, Valentin Nicolau, a caracterizat starea autorului ca fiind “o tihnă zbuciumată”  pe care Adrian Năstase şi-a găsit-o în ultimul an.

Valentin Nicolau a vorbit totodată despre “definirea unui personaj cu o altă dimensiune”. “Cred că biografia lui Adrian Năstase va rămâne într-un jurnal peren în care pagini din această masă de gânduri şi expresii  vor rezista. Şi îi doresc să scrie, că nu ştie ce mare scriitor este”, a precizat Valentin Nicolau.

Prezent la eveniment, fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat că revenirea lui Adrian Năstase în viaţa publică dă un nou status, un nou imbold pentru dezbaterea problematicilor actuale.

“Am dorit să fiu prezent la această apariţie, dar n-am luat cuvântul, pentru că n-am apucat să văd cărţile. I-am urmărit volumele, dar ultimele nu le-am văzut, de aceea nu m-am implicat în comentarii. Am ţinut să marchez prin prezenţă interesul pentru revenirea lui”, a punctat Ion Iliescu.

Analistul Bogdan Teodorescu a subliniat, în deschiderea evenimentului, că este prezent pentru autor, fiind împotriva blogurilor sau a reţelelor de socializare.

“Am convingerea că blogul în sine omoară dialogul. Sunt convins că reţelele de socializare izolează individul, care vorbeşte de unul singur cu persoanele pe care şi le imaginează. Spaţiul virtual găzduieşte calomnia, insulta, dezinformarea pentru că de foarte multe ori nu ştim cine plasează informaţia. Sincer nu ştiu ce caut eu aici. Nu mă aflu pentru bloguri, nu mă aflu nici măcar pentru o culegere de bloguri, ci pentru autor”, a arătat Bogdan Teodorescu.

La rândul său, prof. George Potra, directorul Fundaţiei Europene Titulescu, a arătat că se află la eveniment pentru a-şi ''autodenunţa prietenia'' faţă de autor.

“Suntem aici pentru a ne autodenunţa prietenia faţă de dvs, o prietenie constantă care sperăm să reziste şi de o parte şi de alta. Avem nevoie de prezenţa dvs. pentru că această instituţie, care este aproape un simbol naţional să reziste, pentru că sunt multe răutăţi”, a spus prof. George Potra.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ