Adrian Sârbu vrea să fie judecat în libertate. Cum încearcă omul de afaceri să-i convingă pe magistraţi

| 11 feb, 09:55

Omul de afaceri Adrian Sârbu vrea să fie liber. Astăzi, el va încerca să-i convingă pe judecătorii instanţei supreme că nu reprezintă vreun pericol, aşa că poate fi lăsat în libertate sau pus sub control judiciar.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în urmă cu o săptămână, ca Adrian Sârbu să fie arestat preventiv, acesta fiind acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare, în dosarul Mediafax.

Potrivit procurorilor, el şi-a forţat subordonaţii să încheie contracte fictive cu firme fantomă, pentru a nu plăti taxe către stat.

Procurorii susţin că reţeta de fraudare a bugetului de stat pusă la cale în afacerea Mediafax era clasică şi avea două direcţii.

Mai întâi, spun reprezentanţii Parchetului, bugetul de stat era fraudat prin neplata impozitelor pe salarii. Apoi, firmele implicate în mecanism făceau inginerii financiare pentru a recupera ilegal taxa pe valoarea adaugată.

Pentru a nu plăti impozite pe salariile angajaţiilor, directori din grupul Mediafax înfiinţau, prin interpuşi, firme care, de obicei, nu aveau legătură cu mass-media.

 

Citeşte AICI detalii despre dosarul Mediafax, în care a fost arestat preventiv Adrian Sârbu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ