Afecțiunea de care suferă majoritatea tinerilor ar putea fi rezolvată cu acest truc

| 05 sep, 20:38

Anxietatea este o afecțiune patologică care afectează aproximativ 25% din populație. Însă, oamenii de știință au descoperit de curând un truc simplu care promite să-ți reducă anxietatea. Despre ce este vorba?

Cea mai populară metodă de a trata anxietatea este terapia, însă nu toată lumea își permite să meargă regulat la psihoterapeut. În acest sens, cercetătorii vin în ajutorul tău cu o nouă metodă mai ieftină și la fel de eficientă.

Cercetătorii au găsit o nouă soluție pentru a trata anxietatea

Potrivit unui studiu publicat în „British Journal of Health Psychology", scrisul despre emoții și experiențe pozitive ajută la reducerea anxietății și stresului. De asemenea, studiile anterioare au arătat că și scrisul despre emoții negative te ajută să te descarci și îți poate îmbunătăți sănătatea mintală.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat 71 de pacienți sănătoși cu vârste cuprinse între 19 și 77 de ani, care au fost împărțiți aleatoriu în două grupuri. Astfel, în primul grup s-au regăsit 37 de participanți care au primit ca sarcină să scrie timp de 20 de minute pe zi, pentru trei zile consecutive, despre cele mai frumoase experiențe din viața lor.

În timp ce al doilea grup de participanți format din 34 de participanți au primit ca sarcină să scrie despe lucruri neutre, cum ar fi planurile lor din ziua respectivă. Iată ce au descoperit.

Pe parcursul studiului, oamenii de știință au măsurat în mod constant nivelurile de anxietate ale participanților. Astfel, au descoperit că nivelurile de anxietate ale celor care au scris despre experiențe pozitive scăzuseră semnificativ.

De asemenea, participanții au raportat nivelurile de stres și anxietate și după patru săptămâni de repetare a exercițiului. Și de această dată rezultatele au fost promițătoare: nivelurile de stres și anxietatea scăzuseră semnificativ după această perioadă, comparativ cu cele înregistrate la începutul experimentului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ