Agenţia Naţională de Integritate: Un ales local trebuie să demisioneze înainte să fie numit în Guvern

| 10 feb, 2014

Agenţia Naţională de Integritate a transmis Secretariatului General al Guvernului, la solicitarea acestuia că potrivit legii, o persoană cu o funcţie de ales local trebuie să demisioneze din funcţie înainte să fie numită într-un post de membru al Guvernului, au transmis reprezentanţii Executivului.

Solicitarea SGG a fost transmisă luni, iar răspunsul a fost formulat tot în cursul acestei luni, au precizat oficialii Guvernului. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru funcţiile de vicepremier şi ministru de Interne. Premierul Victor Ponta a declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că îl propune, luni, pe Klaus Iohannis la conducerea Ministerului de Interne, deoarece la această instituţie este nevoie de o situaţie clară, de stabilitate, şi că problema funcţiei de vicepremier va fi discutată rapid în USL

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, luni, că îşi reafirmă determinarea pentru a deveni vicepremier, menţionând că va face toţi paşii ceruţi de lege pentru acest lucru şi precizând: "Acest lucru este treaba mea şi nu am neapărat nevoie de sfaturi decât dacă le cer".

"Vreau să clarific că acest lucru e treaba mea şi nu am nepărat nevoie de sfaturi decât dacă le cer eu. Pe de altă parte, e clar că noi, PNL, nu vom merge niciunde să cerem o lege pentru un om şi nici eu nu am de gând să intru într-o situaţie discutabilă. Reafirm determinarea mea de a deveni vicepremier şi ministru de Interne şi voi face toţi paşii ceruţi de lege pentru a fi şi în legalitate şi a clarifica orice discuţie care s-ar pune înainte de a deveni vicepremier şi ministru", a spus primarul oraşului Sibiu.

El a spus că va face orice pas este nevoie pentru fi în legalitate.

"Voi face orice pas este nevoie pentru fi în legalitate, dar acest pas îmi aparţine, îl voi face atunci când trebuie şi atunci îl voi anunţa", a spus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ