Ponta: Am vrut astăzi să îl numesc pe domnul Iohannis ca ministru de Interne

| 10 feb, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la Palatul Parlamentului, că ar fi dorit încă din cursul acestei zile să îl numească pe Klaus Iohannis în funcţia de ministru al Internelor, însă acesta şi-a exprimat dorinţa de a prelua mandatul Internelor odată cu funcţia de vicepremier.

Am vrut astăzi să îl numesc pe domnul Iohannis ca ministru de Interne, însă domnia sa mi-a spus că preferă atunci când se face toată restructurarea Guvernului. Nu de astăzi. (...) Până nu trece de Parlament noua formulă, domnul Iohannis mi-a spus că vrea atunci când vine, să vină în funcţia de ministru de Interne, vicepremier, nu doar ministru de Interne. I-am respectat dorinţa. Mi se pare o dorinţă normală, corectă', a afirmat Ponta în şedinţa BPN al PSD.

El a susţinut că în ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis nu are nevoie de garanţii din partea acestuia că va renunţa la funcţia de primar al Sibiului, fiindcă 'aşa cere legea'.

'Eu nu am nevoie de garanţii de la domnul Iohannis. Am încredere în domnia sa. Întotdeauna cu mine a fost foarte corect. Mie mi s-a părut că a răspuns foarte clar - evident că va demisiona înainte să fie numit. Aşa cere legea. Eu îl apreciez pe domnul Iohannis indiferent dacă vom lucra împreună. Ne cunoaştem de mult timp, nu voiam să fie în vreo situaţie în care să fie o problemă de incompatibilitate. Acesta este motivul pentru care am cerut în scris celor de la ANI, mi-au răspuns tot în scris, ca să nu fie după aceea niciun fel de discuţie. Chiar am vrut să îl protejez, cum vreau să îi protejez pe toţi membrii echipei mele guvernamentale. Nu vreau să se lase loc interpretărilor', a spus premierul.

Întrebat dacă a avut până la acest moment o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu cu privire la schimbarea componenţei Guvernului şi la prezenţa lui Klaus Iohannis în Executiv, premierul a răspuns: 'Nu încă', fiind aşteptat votul din Parlament.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a transmis Secretariatului General al Guvernului un punct de vedere în care afirmă că deţinerea simultană a calităţii de primar şi a celei de membru al Guvernului generează o stare de incompatibilitate.

Guvernul a transmis luni ANI o adresă cu privire la situaţia în care se află primarul din Sibiu, Klaus Iohannis, propus pentru pentru funcţiile de ministru de Interne şi vicepremier.

ANI a precizat că incompatibilităţile privind aleşii locali sunt reglementate de dispoziţiile art. 87 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

'În eventualitatea numirii unei persoane care ocupă funcţia de ales local în funcţia de membru al Guvernului, încetarea din funcţia de ales local trebuie să fie efectivă,

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ