UPDATE Iohannis: USD dă de gândit, e un semnal puternic; PNL va ţine cont în negocieri

| 11 feb, 2014

"Constituirea Uniunii Social Democrate, formată din PSD, UNPR şi PC, nu schimbă nimic în Guvern, dar cu siguranţă dă de gândit, chiar dacă este o alianţă pentru alegerile europarlamentare, şi e un semnal puternic de care liberalii vor ţine cont în negocieri", a declarat marţi într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, primarul Sibiului, potrivit Agerpres.

'Cu siguranţă trebuie să ne dea de gândit. Imaginaţi-vă că sunteţi patru prieteni care faceţi totul împreună şi într-o după-amiază aflaţi că ceilalţi trei şi-au făcut cu grup tare, dar nu v-aţi despărţit de tot. Cum v-aţi simţi? Chit că se declară că este o alianţă pentru europarlamentare. Păi, alea sunt acum, iar după aceea va fi pentru altceva şi aşa mai departe. Mie mi se pare un semnal puternic, de care vom ţie cont în negocieri', a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu cu privire la constituirea USD.

Întrebat dacă 'suferă' USL în urma formării USD, Iohannis a afirmat că nu, menţionând că 'relaţia crede că suferă'.

'Dacă s-a făcut o alianţă de patru formaţiuni politice şi acum trei dintre ele şi-au făcut alianţa lor proprie, nu cred că cineva poate să spună: 'păi şi ce dacă? e numai pentru europarlamentare'. Nu-i aşa. Este un semnal că ei vor altceva decât noi', a adăugat Klaus Iohannis.

El a precizat că liberalii nu se pot face că nu văd cum 'ceilalţi trei' încep 'jocul lor propriu'.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, cel al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul PC, Daniel Constantin, au semnat luni protocolul alianţei electorale Uniunea Social Democrată (USD) pentru alegerile europarlamentare.

Totodată, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că a vorbit cu vicepremierul Gabriel Oprea cu care nu are probleme de armonizare a relaţiilor.

Iohannis a spus că nu este un om al conflictelor şi că, în acest moment, totul se negociază în USL privind schimbările în componenţa Guvernului.

Tag-uri: Klaus Iohannis, USD
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ