Iohannis: Nu voi fi în această seară ministru de Interne

| 10 feb, 2014

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că nu va fi numit luni seară în funcţia de ministru de Interne, arătând că PNL preferă ca modificările în Guvern să aibă loc dintr-o singură mişcare.

'Primul-ministru a avut o idee foarte bună, şi anume să facem repede modificările care se pot opera prin mecanismul de remaniere simplă, asta însemnând că ministrul (propus al - n.r.) Finanţelor devine ministrul Finanţelor, la fel cu ministrul Economiei, eu devin ministru de Interne. Acest lucru a fost propus în ideea de a face repede noul guvern funcţional. Totuşi, noi ne-am exprimat preferinţa pentru a face totul dintr-o singură mişcare, pentru că dacă astăzi ar fi numiţi cei care pot fi numiţi direct miniştri, atunci acest lucru impune totuşi aceiaşi paşi: refăcută structura Guvernului, intrat în Parlament, obţinut hotărârea Parlamentului. Noi suntem de părere că nu este bine şi nu este oportun să avem două faze de schimbări în Guvern la un interval scurt şi, în consecinţă, noi ne-am exprimat clar preferinţa pentru o variantă care cuprinde toate modificările dintr-o singură mişcare. Eu nu voi fi în această seară ministru de Interne', a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că în Parlament se fac modificări în ceea ce priveşte structura Guvernului.

'Se schimbă doar structura Guvernului, deci nu se intră pe un Guvern Ponta 3, rămâne Guvernul în funcţiune cu aceste modificări care se impun acum şi aceste modificări prin legislaţia în vigoare se pot face numai prin hotărârea Guvernului în Camerele reunite', a afirmat Iohannis.

Liderii USL s-au reunit luni în şedinţă, la o vilă de protocol, schimbările în Guvern decise de liberali la finalul săptămânii trecute fiind principalul subiect al discuţiilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ