Legea e joacă pentru Crin Antonescu când îi afectează jocurile politice

| 10 feb, 2014

Recent, am văzut un Crin Antonescu tot mai axat pe un discurs în care ne vorbește despre respectarea legilor și despre ”statul de drept”, ca și cum nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu îi miroase.

Firește însă că, iată, principiile statului de drept și cele legale sunt foarte frumos de apărat până ajung să afecteze interesele sale directe, cum este impunerea lui Iohannis în Guvern, fără ca acesta să renunțe definitiv și la funcția de primar. Pentru că, altfel, neamțul nu ar prea vrea să facă jocul lui Antonescu.

Constituţia României, la articolul 105, prevede că funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de parlamentar. De asemenea, Legea 161/2003 menţionează explicit că funcţia de primar este incompatibilă cu cea de ministru. Cu alte cuvinte, nu prea există soluții pentru ca primarul Iohannis să devină și ministrul Iohannis fără se renunțe la funcția de la Sibiu.

Îmi este greu să cred că Antonescu sau Iohannis nu cunosc prevederile legii. Oricum, acestea le-au fost explicate și de ANI, dacă mai aveau îndoieli. În atare condiții, agățarea lui Iohannis de funcția de primar nu poate fi interpretată decât ca o ezitare în a-și asuma toate riscurile prezenței în Guvern, ceea ce ridică întrebări și asupra ”mitului” care a devenit în anii în care a condus primăria din Sibiu. Până la urmă, nu există nici măcar o explicație, alta decât dorința de a-ți menține un loc călduț, care să explice toată această ezitare. O ezitare care până la urmă ar putea să le arate unora că primarul din Sibiu înseamnă mai mult vorbe și mai puțin fapte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 feb, 2014
cantautor
articol de copil inapoiat ...
omul a precizat ca isi da demisia ...
ziaristul brodeaza pe invers
laturi ziaristice........

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ