Ce înseamnă, de fapt, USD

| 11 feb, 2014

Clasa politică suferă modificări în permanenţă, iar dacă pierzi un episod e posibil să fi ratat o serie de detalii extrem de importante.

Traian Băsescu a creat din PDL două partiduleţe mai mici şi drumul insuccesului pentru acestea pare garantat. Crin Antonescu a schimbat miniştrii în Guvern ca liniile la hochei pentru a-şi întări puterea în partid. Însă bomboana de pe tort a fost mutarea cu Klaus Johannis ca ministru la Interne şi vicepremier, văzută de unii analişti ca un şah dat lui Ponta. Iar pe de altă parte PSD a venit cu o nouă formaţiune electorală, Uniunea Social Democrată (USD).

Uniunea Social Liberală (USL) este o alianţă creată împotriva firii, din perspectivă ideologică, însă care şi-a dovedit eficienţa în practică. Regimul Băsescu a fost rând pe rând destructurat.

Mai întâi a pierdut controlul asupra Guvernului României, după care a pierdut controlul asupra Parlamentului după alegerile din 2012, iar în ultima vreme a început să piardă şi controlul asupra instituţiilor cheie din justiţie. Cu toate acestea, Băsescu se află încă la Cotroceni şi continuă să facă rău României, iar USL pare că s-a gripat în a face dreptate până la capăt.

Vinovat pentru acest gripaj pare a fi Crin Antonescu, care dintr-un aprig oponent a lui Băsescu a devenit mult mai blând în discur cu actualul Preşedinte, iar în schimb s-au înteţit atacurile la partenerul de alianţă, Victor Ponta. Unii analişti politici se întreabă dacă Antonescu ar avea un fel de înţelegere cu Băsescu. „Ciudat e că domnul Antonescu a luat măsuri punitive împotriva unor oameni care sunt adversari duri ai lui Traian Băsescu: Sorin Roşca Stănesc, Radu Stroe, Daniel Chiţoiu ”, declara analistul politic Bogdan Teodorescu, care îşi exprima speranţa că „e vorba doar de o operațiune de imagine și nu de o apropiere de Traian Băsescu așa cum se suspectează”.

Şi cum USL s-a cam gripat era nevoie de o voce unitară şi puternică pentru a face faţă regimului Băsescu, care încă reprezintă o ameninţare reală pentru România. Iar această voce este Uniunea Social Democrată (USD) formată din PSD, UNPR, PC.

Formal şi public USD reprezintă o formulă electorală pentru alegerile europarlamentare din acest an. Însă, USD a fost creată pentru a continua misiunea USL, aceea de a face dreptate până la capăt. Prezent luni seară într-o emisiune TV, Victor Ponta a spus despre USD că a preluat 100% obiectivele USL. Altfel spus, Ponta a dat de înţeles că PNL a redus viteza privind îndeplinirea celui mai important obiectiv al USL şi anume destructurarea regimului Băsescu, iar USD va duce steagul mai departe.

Dacă lupta pentru destructurarea totală a regimului creat de Băsescu va dura până în ultima zi a mandatului acestuia la Cotroceni, pentru alegerile europarlamentare USD pare că nu are adversar. Ce-i drept, prin formarea USD s-au conturat şi mai bine, din perspectivă ideologică, obiectivele de stânga ale formaţiunii. De asemenea, nu trebuie pierdut din vedere faptul că socialiştii se pregătesc să preia conducerea în Uniunea Europeană, iar USD vrea să contribuie din plin la acest proces.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ