Ponta: Marţi, în USL redesenăm atribuţiile vicepremierilor. PSD nu face modificări în Guvern

| 10 feb, 2014

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că USL va redesena în şedinţa programată pentru marţi atribuţiile vicepremierilor, el arătând că PSD nu va opera modificări în structura Guvernului şi că Dan Nica va fi singurul social-democrat care va părăsi Executivul, noptează Mediafax.

Întrebat dacă se redesenează atribuţiile vicepremierilor în şedinţa USL de marţi, Ponta a precizat: "Da, e o soluţie. Asta discutăm mâine".

El a spus că PSD nu va face schimbări de persoane în Guvern.

"PSD nu face modificări de oameni la ministere, singurul care va pleca va fi Dan Nica, va candida la PE, dar nu pleacă chiar acum, ci probabil înanite de campanie", a spus Ponta.

El a precizat că Gabriel Oprea nu va fi retras din funcţia de vicepremier.

"Nu-l retragem pe Gabriel Oprea. Cum să-l retragem, de ce să-l retragem?", a spus Ponta.

În condiţiile în care un jurnalist l-a întrebat care au fost termenii discuţiilor de luni din USL, având în vedere că nu s-a înţeles acest lucru din declaraţiile făcute de Klaus Iohannis, Ponta a replicat: "Am urmărit şi eu declaraţiile domnului Iohannis şi a explicat în modul cel mai clar şi mai concret şi mai evident ce se întâmplă şi chiar vreau să-i mulţumesc pentru modul extrem de corect şi clar în care a prezentat discuţiile pe care le-am avut azi".

"Ce nu s-a înţeles? Că eu cred că toţi am înţeles ce a zis şi susţin sută la sută tot ce a prezentat domnia sa", a spus Ponta.

El a precizat că marţi se va discuta despre structura Guvernului.

"Mâine asta discutăm, pentru că nu se poate, în baza hotărârii 45 din 2012 a Parlamentului - funcţia de viceprim-ministru e legată de cea de ministru de Finanţe, ori în momentul în care se leagă de cea de ministru de Interne, trebuie o nouă hotărâre a Parlamentului", a spus Ponta.

El a arătat că se va merge în faţa Parlamentului pentru a se vedea ce se poate îmbunătăţi în funcţionarea Guvernului.

"Ideea nu e să mergem în faţa Parlamentului doar ca să trecem funcţia de viceprim-ministru de la Finanţe la Interne, ci să vedem ceea ce putem să îmbunătăţim în activitatea Guvernului. Se împlinesc aproape doi ani de când activăm şi cu această ocazie vii şi ceri sprijin pentru ceeea ceea ce e nevoie - să îmbunătăţeşti partea de funcţionare", a spus Ponta.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a anunţat că în întâlnirea de marţi a USL toate partidele din Uniune vor veni cu propunerile pe care le doresc de modificare a structurii Guvernului, după care se va merge în Parlament.

Iohannis a precizat, într-o conferinţă de presă, că, având în vedere că PNL a propus ca el să preia funcţia de vicepremier şi ministru de Interne, acest lucru presupune modificarea structurii Guvernului, ceea ce nu se poate face decât în Parlament.

"Lucrurile par simple la prima vedere. În realitate, e o birocraţie destul de complicată", a spus Iohannis.

El a menţionat că în întâlnirea USL de luni s-a discutat despre faptul că, din acest motiv, este un "moment potrivit pentru a discuta modificări pe care şi alte partide le doresc".

"(În întâlnirea de astăzi - n.r.) nu am ajuns la o concluzie, pentru că nu ne-am propus asta. O altă întâlnire va avea loc mâine, la care vine toată lumea pregătită cu propunerile pe care vrea să le facă", a precizat Iohannis.

El a mai spus că, după ce se ajunge la un acord în USL, se va merge în Parlament pentru validare.

Surse politice declarat anterior pentru MEDIAFAX că liderii USL nu au ajuns la un acord în întâlnirea de luni de la Vila Lac 1, privind propunerile făcute de liberali în Guvern, astfel că marţi după-amiază, va avea loc o şedinţă a Uniunii referitoare la "structura Guvernului".

"Mâine după-amiază va fi o şedinţă USL în care se va discuta despre structura Guvernului", au precizat pentru MEDIAFAX surse din USL.

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ