Astăzi se deschide prima autostradă din 2013, tronsonul Deva-Orăştie

| 30 mai, 2013

Tronsonul de autostradă Deva - Orăştie devine funcţional în integralitatea sa, începând de joi după-amiază, când va fi inaugurat segmentul dintre Simeria şi podul din localitatea Gelmar, ultimul din acest proiect de infrastructură la care lucrările au început în urmă cu doi ani.

La eveniment este aşteptat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, informează Economica.net.

O dată cu finalizarea segmentului de autostradă dintre Simeria şi Gelmar se încheie lucrările la tronsonul Deva - Orăştie, investiţie ce a fost finanţată în baza Programului ISPA al Uniunii Europene.

Tronsonul Deva - Orăştie face parte din Coridorul 4 Pan European, Nădlac - Constanţa, şi are o lungime de 32,5 kilometri. Primii 15 kilometri au fost daţi în folosinţă în decembrie 2012, între localităţile Deva şi Simeria.

Accesul pe sectorul de autostradă se face pe la podul din localitatea Şoimuş, pentru autovehiculele care vin de la Arad, şi la nodul rutier din Simeria Veche, la intersecţia cu DN 66 Simeria - Petroşani. Autovehiculele care vin dinspre Alba Iulia spre Deva pot intra pe autostradă pe la podul din zona localităţii Gelmar, înainte de Orăştie.

Construcţia sectorului de autostradă Deva - Orăştie se constituie şi ca o premieră, aici fiind realizat cel mai lung pod rutier peste un curs de apă din România, după anul 1989. Este vorba de podul peste râul Mureş, în zona localităţii Uroi, care măsoară 720 de metri lungime.

Tronsonul de autostradă Deva - Orăştie mai cuprinde 21 de poduri şi pasaje, pe o lungime de 18 kilometri fiind amplasate panouri antifonice.

Autostrada va prelua traficul greu de pe DN7 Sibiu - Deva - Arad şi va funcţiona ca o centură ocolitoare a oraşelor Deva, Simeria şi Orăştie.

Investiţia este în valoare de 195 de milioane de euro şi este finanţată prin Programul ISPA al Uniunii Europene şi de Guvern. Valoarea fondurilor alocate de Comisia Europeană este de 108,5 milioane de euro, iar 86,4 milioane de euro reprezintă contribuţia Executivului român.

Construcţia proiectului a fost câştigată de Asocierea Strabag SRL-Straco SRL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ