Cum se vede cea mai nouă autostradă din România

| 31 mai, 2013

Joi, 30 mai, a fost inaugurat tronsonul de autostradă ce leagă Simeria de Orăștie, de pe porțiunea Deva-Oraștie. Aceasta este prima porțiune deschisă în acest an.

Tronsonul Deva - Orăştie face parte din Coridorul 4 Pan European, Nădlac - Constanţa, şi are o lungime de 32,5 kilometri. Primii 15 kilometri au fost daţi în folosinţă în decembrie 2012, între localităţile Deva şi Simeria.

Accesul pe sectorul de autostradă se face pe la podul din localitatea Şoimuş, pentru autovehiculele care vin de la Arad, şi la nodul rutier din Simeria Veche, la intersecţia cu DN 66 Simeria - Petroşani. Autovehiculele care vin dinspre Alba Iulia spre Deva pot intra pe autostradă pe la podul din zona localităţii Gelmar, înainte de Orăştie.

Construcţia sectorului de autostradă Deva - Orăştie se constituie şi ca o premieră, aici fiind realizat cel mai lung pod rutier peste un curs de apă din România, după anul 1989. Este vorba de podul peste râul Mureş, în zona localităţii Uroi, care măsoară 720 de metri lungime.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ