Autostradă inaugurată în noiembrie, între municipiile Orăştie şi Sebeş

| 07 oct, 2013

Peste 40 de kilometri ai autostrăzii A1 vor fi finalizaţi în luna noiembrie, au informat reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), citaţi de presa locală din judeţul Alba. Este vorba de porţiunea dintre Orăştie şi Sebeş.

Din luna noiembrie, se va putea circula pe două dintre cele patru tronsoane ale autostrăzii A1 Orăştie – Sibiu. CNADNR a informat că pe lotul de 24 de kilometri dintre Orăştie şi Vinţu de Jos lucrările sunt finalizate în proporţie de aproape 90 la sută, iar pe lotul de 19 kilometri dintre Vinţu de Jos şi Cunţa (Sebeş), de peste 80 la sută, potrivit alba24.ro, care îl citează pe Narcis Neaga, directorul CNADNR.

Şi lucrările la centura Sebeşului sunt pe final, astfel că în următoarele săptămâni judeţele Hunedoara şi Alba vor fi legate de o autostradă de aproape 80 de kilometri.

Şase luni de întârzieri

Iniţial, în vara anului 2011 când a demarat proiectul, finalizarea celor două tronsoane ale A1 a fost stabilită pentru luna mai a acestui an.

Ulterior, deschiderea autostrăzii pe porţiunea dintre Deva şi Sebeş era anunţată de reprezentanţii CNADNR pentru sfârşitul lunii august, însă drumarii au întârziat, din nou, aproape trei luni finalizarea lucrărilor Aproape un miliard de lei este valoarea investiţiei în construcţia celor 43 de kilometri de autostradă, dintre Orăştie şi Sebeş.

Lucrările sunt executate de Strabag şi Straco. Tronsonul A1 Deva – Orăştie – Sebeş – Sibiu va avea o lungime de 115 kilometri şi o lăţime de 26 de metri. Autostrada este construită cu ajutorul finanţăriilor de la Uniunea Europeană, acordate prin programul de finanţare ISPA 2004, Autostrada Orăştie – Sebeş face parte din coridorul trans-european IV: Nădlac – Timişoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Constanţa.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ