ALARMANT. La fiecare 40 de secunde în lume se sinucide o persoană

| 04 sep, 2014

Peste 800.000 de persoane se sinucid anual în întreaga lume şi 75% dintre cazuri se înregistrează în ţările unde populaţia are venituri mici şi medii, potrivit unui raport elaborat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi citat joi de EFE.

Studiul dezvăluie că la fiecare 40 de secunde o persoană se sinucide în lume, însă numărul celor care încearcă să se sinucidă şi nu reuşesc este cu mult mai mare. De fapt, tentativa de suicid este primul factor de risc pentru ca o persoană să încerce din nou să se sinucidă şi să reuşească.

Deşi ratele de suicid sunt mai mari în rândul persoanelor cu vârste de peste 70 de ani, la nivel global, sinuciderea este a doua cauză de deces în rândul celor cu vârste între 15 şi 29 de ani. Ca urmare a acestei situaţii, OMS consideră sinuciderea 'o problemă majoră de sănătate publică', care, din păcate, nu este tratată ca atare.

Doar 28 de ţări dispun de un plan strategic pentru a preveni acest fenomen şi 60 de state colectează date privind numărul de sinucideri. 

Potrivit OMS, stigmatul şi tabuurile din jurul sinuciderii reprezintă principalul motiv pentru care familiile şi guvernele nu tratează în mod deschis această problemă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ