ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: PNL acuză că s-a intensificat turismul electoral

| 25 mai, 2014

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014.Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a acuzat duminică seară PSD că vrea să câştige alegerile prin turism electoral, fraudă şi minciună.

"PNL atrage atenţia asupra intensificării în ultimele ore a turismului electoral, o specialitate recunoscută, un brand marca PSD. Constatăm cu îngrijorare că fenomenul turismului electoral continuă să caracterizeze alegerile din România. Este o situaţie anormală care nu doar afectează procesul electoral, ci denotă un anumit tip de comportament şi tratament faţă de alegători", anunţă purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

Pocora consideră că PSD este acelaşi partid din trecut cu aceleaşi practici nedemocratice şi abuzive care sfidează legea şi care vrea să câştige alegerile prin manipulare, turism electoral, fraudă şi minciună.

Pocora a apreciat că nici Biroul Electoral Central, nici autorităţile abilitate nu au luat măsuri care să stopeze turismul electoral.

"Regretăm faptul că autorităţile abilitate, inclusiv BEC, nu au luat măsuri să stopeze turismul electoral. Din datele pe care le avem până acum există un număr mare de voturi pe listele suplimentare, ceea ce ridică serioase semne de întrebare cu privire la corectitudinea procesului electoral. Dat fiind că prin decizia BEC nu pot fi eliberate copii de pe listele suplimentare, riscăm să avem un proces electoral viciat", a spus deputatul PNL.

Pocora a dat ca exemplu situaţii din mai multe judeţe. În Olt, la Scorniceşti, liberalii susţin că peste 1.500 de persoane au fost înscrise pe liste suplimentare, la Ilfov - 12.861 de persoane, la Botoşani - 2.898, iar la Gorj - peste 600 de persoane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 mai, 2014
marius
Scuze m am grabit si am facut unele greseli dar va rog sa considerati ca am avut intentii bune
25 mai, 2014
marius
Doamna Pocara da sunt de acord ca exista turism electoral.Dar chiar daca am votat cu PNL nu depinde de mine sau chiar de dvs rezultatul obtinut de PNL.Eu cred ca sa promovat o politica gresita mult prea de dreapta populista pe unde misuna maimutoii lui Basescu cand o opozitie oportuna, calculata si de bun simt in parlament eu cred ca ar fi atras atentia electoratului.
In s-a urlat in gura mare si s-a dat impresia ca PNL este gata sa pupe fundul lui Basescu.Cat reprezinta turismul electoral asa supramurdar cum este:nici 0,01%.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ