ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Poliţia a dat amenzi de câteva mii de lei

| 25 mai, 2014

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că procesul electoral de duminică s-a desfăşurat fără incidente majore, iar cele 190 de sesizări au fost cercetate de către angajaţii instituţiei.

'Toate cele 190 de sesizări au fost tratate cu atenţie şi responsabilitate, pentru a se putea stabili cu certitudine dacă este vorba de fapte penale, de contravenţii sau dacă sunt doar suspiciuni ale participanţilor la procesul electoral. Spre exemplu, 75 de astfel de sesizări, în urma verificărilor, nu s-au confirmat", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Ea a precizat că structurile MAI au aplicat sancţiuni contravenţionale de peste 6.000 de lei, iar sesizările privind posibile infracţiuni sunt în număr de 47, cele mai multe vizând votul multiplu sau votul fără drept, infracţiuni prevăzute de art. 387 din Codul penal.

Duminică au votat 806 persoane aflate în arest preventiv care nu şi-au pierdut drepturile electorale, potrivit purtătorului de cuvânt al MAI.

'Pentru desfăşurarea alegerilor în condiţii de legalitate, vicepremierul pentru securitate naţională, Gabriel Oprea, a dispus mobilizarea a peste 50.000 de reprezentanţi ai MAI, care au menţinut ordinea publică în întreaga ţară şi au asigurat intervenţia operativă pentru gestionarea tuturor incidentelor', a mai declarat Monica Dajbog.

Ea a precizat că MAI va asigura şi paza buletinelor de vot, a proceselor verbale şi a celorlalte materiale necesare votării folosite în secţiile de votare pe timpul transportului către Birourile Electorale Judeţene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ