ALEGERI LOCALE 2020. Lista candidaţilor care au fost colaboratori ai Securităţii: Băsescu este primul menţionat de CNSAS

| 24 sep, 14:21

Opt dintre candidaţii la alegerilor locale din 27 septembrie 2020 au decizii în instanţă de colaboratori ai securităţii, pentru cinci dintre ei deciziile fiind definitive, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Lista dată publicității de CNSAS cu cei care au verdict de colaborator al Securității este deschisă de fostul președinte Traian Băsescu, cel care candidează din partea PMP la Primăria Capitalei. Verdictul CNSAS a fost confirmat pe fond de Curtea de Apel București, în prezent fiind în curs de soluţionare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Lista completă prezentată de CNSAS a candidaţilor care au colaborat cu Securitatea este următoarea:

Băsescu Traian – candidat pentru funcția de primar al Municipiul Bucureşti. Proces câştigat de CNSAS pe fond. În curs de soluţionare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Boros Ludovic – candidat pentru funcția de consilier judeţean la Sălaj. Proces câştigat definitiv de CNSAS.

Brie Adrian Florin – candidat pentru funcția de consilier judeţean la Sălaj. Proces în curs de soluţionare la Curtea de Apel București.

Igreţ Ioan – candidat pentru funcția de consilier judeţean la Arad. Proces câştigat definitiv de CNSAS.

Mărginean Ioan – candidat pentru funcția de consilier judeţean la Mureş. Proces câştigat de CNSAS pe fond. În curs de soluţionare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pleşu Constantin Corneliu – candidat pentru funcția de președinte al consiliului judeţean Vaslui. Proces câştigat definitiv de CNSAS. Publicat în Monitorul Oficial nr. 8/2007.

Stoian Marcel – candidat pentru funcția de consilier judeţean la Harghita. Proces câştigat definitiv de CNSAS. Publicat în Monitorul Oficial nr. 708/24.05.2017.

Tudor Dumitru – candidat pentru funcția de consilier local la primăria Apostolache, judeţul Prahova. Proces câştigat definitiv de CNSAS.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ