ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Gheorghe Funar, reclamat la CNCD de Szilagy Zsolt

| 27 oct, 2014

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Candidatul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) la Preşedinţia României, Szilagy Zsolt, a anunţat luni că a depus o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva lui Gheorghe Funar, înscris şi el în cursa pentru Cotroceni, pe considerentul că a făcut afirmaţii 'jignitoare' la adresa sa şi a comunităţii maghiare în cadrul unei dezbateri electorale.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Szilagy Zsolt a explicat, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că Gheorghe Funar l-a 'atacat în mod iraţional' în cadrul unei dezbateri difuzate săptămâna trecută de postul naţional de radio, făcând referire de mai multe ori la apartenenţa sa etnică. Szilagy a mai spus că Gheorghe Funar a avut şi cu alte ocazii 'porniri necontrolate', însă consideră că în contextul campaniei pentru alegerile prezidenţiale discursul atinge un 'alt nivel', prin urmare astfel de afirmaţii nu pot trece nesancţionate. 

'În cadrul dezbaterii electorale difuzate în direct de postul de Radio România Actualităţi, la sfârşitul emisiunii, după ce am îndemnat electoratul să mă voteze atât în limba română, cât şi maghiară, domnul Gheorghe Funar a intervenit şi a afirmat că în cazul în care va ajunge preşedinte va interzice ca cineva să folosească altă limbă decât cea oficială pe posturile publice de radio şi televiziune. Prin această afirmaţie consider că a fost discriminat fiecare cetăţean român de altă naţionalitate decât cea română, prin faptul că se doreşte interzicerea unui drept consfinţit atât de Constituţia României, cât şi în tratatele internaţionale ratificate şi de România. (...) Consider că această afirmaţie făcută în direct pe un post public de radio este foarte gravă, are menirea de a induce un sentiment de insecuritate în rândul populaţiei aparţinând minorităţilor naţionale. (...) Astfel de afirmaţii aduc atingere demnităţii umane tuturor persoanelor aparţinând minorităţilor etnice şi sunt sancţionate printre altele şi de prevederile art. 15 din Ordonanţa nr. 137/2000', menţionează Szilagy Zsolt în documentul adresat CNCD. 

Candidatul PPMT cere analizarea cazului şi luarea măsurilor legale care se impun.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ