ALERTĂ la Penitenciarul JILAVA. Gardienii AMENINŢĂ că nu se mai prezintă la serviciu

| 08 iun, 19:05

Gardienii de la Penitenciarul Jilava sunt la un pas de revoltă. Ei spun că sunt atacaţi aproape în fiecare zi de deţinuţi şi chiar ameninţaţi că vor fi infectaţi cu HIV.

De vină este în primul rând lipsa de personal, pentru că 250 de deţinuţi periculoşi sunt păziţi de doar trei gardieni. Unul dintre ei a fost la un pas să-şi piardă viaţa săptămâna trecută, iar acum colegii lui se gândesc serios să nu mai vină la lucru.

Gardienii de la Jilava spun că se tem de condamnaţi, mulți dintre ei foști consumatori de droguri aflaţi acum în sevraj.

Florin Stoica, liderul de sindicat al gardienilor: „Li se administrează doar tratament. Oricând o pot lua razna. Sunt imprevizibili, sunt bolnavi de SIDA, nu mai au nimic de pierdut. De aici vine teama și frica”.

La sfârşitul săptămânii trecute, un gardian care patrula în secţia celor infectați cu HIV a fost bătut, spun colegii săi.

Ştefan Torog, preşedintele Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare: „A fost agresat într-un mod destul de grav. A fost lovit puternic de un deținut. Presupunem că au fost mai multe lovituri. După prima lovitură puternică și-a pierdut cunoștința. Nu își amintește continuarea”.

Gardianul lovit a fost găsit la trei minute după incident.

Angajat al Penitenciarului Jilava: „Suntem destul de tensionaţi de vineri”.

Sindicaliştii spun că în multe penitenciare un singur om are în grijă două-trei sute de deţinuţi. Pericolul este uriaş, mai ales în secţiile celor infectaţi cu HIV, unde gardienii sunt nevoiţi să se apere doar cu folie alimentară.

Ştefan Torog, preşedintele Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare: „Au spart geamuri, s-au autorănit pe braţe, pe gât. E foarte greu să te fereşti de sânge, oricât te-ai împacheta în folie alimentară”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ