Alertă maximă la graniţa României din cauza gripei porcine

| 31 ian, 13:05

Alertă fără precedent la graniţa României cu Ucraina, unde zilnic mor 10 oameni din cauza gripei porcine. Autorităţile au luat primele măsuri pentru a preveni răspândirea bolii. La graniţă s-a amenajat un punct medical, iar toţi oamenii care vor intra în România pe acolo vor fi consultaţi de doctori.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/alerta-maxima-la-granita-romaniei-din-cauza-gripei-porcine-toti-cei-care-intra-in-tara-sunt-consultati-de-medici_271337.html#ixzz3yonZ2L1B

Punctul de asistență medicală, al cărui înființare s-a decis în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava, este funcțional începând de sâmbătă, persoanele care intră în țară prin PTF Siret, venind din Ucraina, fiind verificate dacă prezintă simptomele gripei porcine.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat presei că, în baza deciziei aprobate în ședința extraordinară de sâmbătă a CJSU Suceava, în PTF Siret s-a înființat un punct de asistență medicală în acest scop, ce va funcționa non stop pe toată perioada în care va evolua gripa porcină în Ucraina.

Punctul sanitar din PTF Siret dispune și de un echipaj de ambulanță, a menționat prefectul de Suceava.

Potrivit acestuia, sarcina personalului din punctul medical este să supravegheze și să identifice posibili purtători ai virusului.

În cazul în care se identifică persoane care prezintă astfel de simptome, vor fi făcute verificări medicale suplimentare, iar dacă se constată situații în care acestea necesită îngrijiri medicale vor fi duse cu ambulanța spre o secție de boli infecțioase.

Punctul medical a fost dotat cu mobilier, măști, mănuși și material dezinfectant.

CJSU Suceava, convocat, sâmbătă, de prefect, a aprobat planul de măsuri pentru prevenirea și combaterea gripei porcine, în contextul evoluției acesteia pe teritoriul Ucrainei și a confirmării, în proximitatea graniței cu județul Suceava, a cinci decese, la Cernăuți.

Șeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, a arătat că, potrivit informațiilor pe care le deține, în regiunea Cernăuți s-au închis din 18 ianuarie școlile, din cauza manifestării acestei boli. El a spus că, până pe 28 ianuarie, Ministerul Sănătății din Ucraina a confirmat 122 decese din cauza virusului AH1N1, cele mai afectate zone fiind Kiev, Odesa și Lvov.

În condițiile în care evoluează această boală la granița de nord a României, Ministerul Afacerilor Externe, potrivit lui Burlui, recomandă amânarea călătoriilor în Ucraina dacă situația nu impune o urgență.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ