Alexandra Dulgheru, calificare spectaculoasă în sferturile de finală la Roma

| 14 mai, 14:38

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.428.490 dolari, după ce învins-o pe rusoaica Ekaterina Makarova, a opta favorită, cu 6-4, 6-3.

Dulgheru (72 WTA), venită din calificări, s-a impus într-o oră și 28 de minute, după ce a făcut un joc impresionant în fața numărului 8 mondial. Românca a returnat aproape totul, iar Makarova a făcut multe erori neforțate.

Rusoaica a câștigat primul ghem al meciului, dar la mare luptă (8 minute), Dulgheru a egalat, dar Makarova s-a desprins rapid la 4-1. Alexandra nu a cedat și a avut o revenire fantastică, a adunat cinci jocuri consecutive și și-a adjudecat setul cu 6-4, în 46 de minute.

Makarova a dat semne că poate reveni în meci, a condus cu 2-0 în setul secund, dar Alexandra s-a mobilizat din nou și a întors scorul, după alte cinci ghemuri la rând (5-2). Dulgheru și-a permis o mică relaxare și Makarova a reușit un break (5-3), dar în cele din urmă a încheiat câștigând pe serviciul adversarei (6-3).

Alexandra Dulgheru (25 ani) o mai învinsese pe Makarova (26), în 2010, în primul tur la Tokyo, cu 6-3, 6-0.

Alexandra ar putea juca în sferturi cu Simona Halep, a doua favorită, dacă aceasta va trece, joi, de americanca Venus Williams.

Dulgheru, care are o finală WTA anul acesta, la Kuala Lumpur, și-a asigurat un cec de 46.000 de euro și 220 de puncte WTA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ