Alexandru Mironov, despre confirmarea existenţei undelor gravitaţionale

| 12 feb, 19:24

Prima detectare directă a undelor gravitaţionale este o zguduire teribilă, care ne va ajuta în timp să aflăm mai multe despre Univers, a susţinut Alexandru Mironov, pentru B1 TV.

”Este echivalent cu momentul în care Galileo Galilei a îndreptat telescopul spre cer, a văzut sateliţii lui Jupiter, a văzut că totul se învârte în jurul Soarelui şi de aici s-a schimbat complet socialul pe Pământ.

Suntem în faţa unui moment zguduitor, care confirmă teoria relativităţii lărgite a lui Einstein, dovedind încă o dată că sunt momente în evoluţia istoriei în care un creier poate să cuprindă toate cunoştinţele din jur, să elaboreze o procesare de evenimente şi poate da pronosticuri de dezvoltare a ştiinţei în viitor.
Deocamdată e doar o zguduire teribilă. De doi ani umbla zvonul în comunitatea ştiinţifică, dar oamenii de ştiinţă au aşteptat confirmarea absolută.

Cum s-a întâmplat confirmarea absolută?

S-a întâmplat în ceea ce se numeşte LIGO, interferometru cu laser. O rază laser loveşte o oglindă, se duce la o altă oglindă, are un traseu pe care merge şi nu poate fi deranjată decât de o zvârcolire cosmică, să spun aşa. Einstein bănuia că există această zvârcolire şi ea s-a întâmplat într-un moment în care cosmosul s-a trădat.
O zvârcolire din asta care schimbă pânza din care e ţesut universul se întâmplă probabil în momente în care mase foarte mari execută o mişcare. Într-un sistem binar, acolo unde e o stea dublă, au apărut şi două găuri negre, care sunt încărcate cu materie. Contactul grav dintre ele a trimis o undă în întreg spaţiul, nu mai mult decât 20 de microsecunde”, a explicat Mironov.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 aug, 15:28
unloazy
canada pharmacies 40 5mg tadalafil
FSH levels fluctuate each cycle and can respond very well to treatments with acupuncture and Chinese medicine cialis 20mg for sale
10 ian, 09:52
edudgeLix
stromectol for scabies
stromectol tabllets india Robin YRXWkoNZLURjM 6 16 2022

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ