Alimentele de bază care te pun pe picioare la început de primavară

| 28 feb, 2014

Ceaiul verde, ghimbirul, afinele, smochinele si merele se afla pe lista alimentelor recomandate pentru intarirea sistemului imunitar, la inceput de primavara.

La inceput de primavara, nu trebuie sa uitam ca sistemul nostru imunitar iese destul de slabit din iarna. Si acum avem mare nevoie de el, deoarece este cel mai important mecanism cu ajutorul caruia ne aparam de agentii patogeni si luptam impotriva bolilor in mod natural.

Ceai verde

Ceaiul verde contine antioxidantul EGCG, care reduce riscul declansarii multor tipuri de cancer. "Fitonutrientii din ceaiul verde favorizeaza dezvoltarea bacteriilor folositoare din tractul digestiv. Ei inhiba dezvoltarea bacteriilor nocive din tractul digestiv: E. coli, Clostridium si Salmonella. 70% din sistemul imunitar al organismului nostru se gaseste in tractul gastrointestinal", explica medicul Luigi Gratton.

Chili

Acest condiment stimuleaza metabolismul, subtiaza sangele si contribuie la eliberarea endorfinelor in organism. De asemenea, este bogat in betacaroten, principala "arma" impotriva infectiilor, si inhiba neuropeptidele, care declanseaza inflamatiile sistemului imunitar.

Ghimbir

Contine gingerol, un compus cu proprietati anticancerigene. Prin stimularea metabolismului, ghimbirul ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la intensificarea arderii grasimilor. Ne reda pofta de viata si ne scoate din letargie, facandu-ne sa ne regasim tonusul, energia si optimismul, scrie cosmopolitan.ro.

Afine

Afinele sunt unele din cele mai sanatoase fructe. Ele contin un "pachet" de antioxidanti numiti antocianidine, care previn actiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, blocand lezarea tesuturilor, care poate cauza cataracta, glaucom, varice, hemoroizi, afectiuni cardiovasculare si cancer. Potrivit medicului Luigi Gratton, antocianina - pigmentul rosu-albastru din afine - imbunatateste structura venelor, dar si intregul sistem vascular.

Scortisoara

Scortisoara este bogata in antioxidanti care inhiba coagularea sangelui si proliferarea bacteriilor. "Scortisoara stabilizeaza nivelul de zahar din sange si reduce colesterolul rau", explica Luigi Gratton. "Trateaza extremitatile reci, crampele musculare, durerile cauzate de raceala sau gripa, durerile reumatice, indigestia, lipsa poftei de mancare. Condimentul nu are contraindicatii si poate fi adaugat in orice fel de ceai, avand proprietatea de a raspandi in tot corpul o puternica senzatie de caldura".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ