9 alimente pentru o stare de spirit bună

| 26 feb, 2014

Sunt zile cand starea de spirit se schimba foarte usor, sau ai o stare de spirit nu tocmai buna. Pentru ai pune capat, poti apela la cateva alimente care iti vor creste buna dispozitie.

1. Oul

Ajuta la controlarea anxietatii datorita vitaminei B.

2. Salata verde

Salata verde este bogata in fosfat iar atunci cand este ingereata actioneaza ca un calmant si ajuta la ameliorarea iritarii provocate de starea de spirit proasta.

3. Mierea

Pe langa indulcitor si remediu natural, mierea are proprietati care ajuta la controlul sitemului nervos. Ea stimuleaza productia de serotonina, care controleaza starea de spirit si este responsabila cu sentimentul de bunastare si placere.

4. Rosiile

Rosiile sunt bogate in licopen, un antioxidant ce actioneaza impotriva radicalilor liberi. Daca este consumat cu regularitate licopenul ajuta impotriva depresiei, protejeaza creierul si reduce sentimentul de “toane”.

5. Fructele de mare

Fructele de mare sunt bogate in omega 3 care ajuta la reducerea colesterolului si ajuta inima la buna functionare. Ele sunt bogate in zinc si seleniu, ajutand reducerea oboselii si a anxietatii.

6. Portocalele

Fructe bogate in vitamina C, complexul B si calciu, ofera suficienta energie organimului, ajuta sistemul nervos sa functioneze normal si previne senzatia de oboseala.

7. Nuca de cocos

Nuca de cocos este bogata in acid fenolic, un atioxidant care imbunatateste circulatia sangelui, si reduce nivelul de colesterol. Ajuta la mentinerea creierului sanatos si asigura bunastarea si umorul.

8. Bananele

Bananele stabilesc buna stare de spirit, datorita cantitatii mari de glucide, potasiu si magneziu.

9. Strugurii

Strugurii sunt fructe bogate in glucoza, care ofera energia necesara pentru alungarea starii de spirit proaste, scrie fetelestiu.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ