Alina Gorghiu, despre cardul de sănătate: Suntem la a șasea amânare a implementării efective a acestui proiect

| 14 aug, 20:36

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a criticat, vineri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, amânarea succesivă a implementării cardului electronic de sănătate, măsură luată sub actualul guvern.

Gorghiu precizează că speră ca Guvernul să își ia corigența în toamnă în privința cardului de sănătate.

"Lipsa comunicării și slaba informare a publicului pot transforma o măsură guvernamentală bună într-un eșec. Un exemplu recent este cardul electronic de sănătate, care ar fi trebuit să fie, de luni bune, singurul instrument pentru decontarea serviciilor medicale. Din păcate, suntem la a șasea amânare a implementării efective a acestui proiect, insuficient promovat și explicat cetățenilor", scrie aceasta pe Facebook

Copreședinta PNL a făcut referire la platforma online pusă la dispoziția pacienților pentru a se putea informa asupra drepturilor lor. 

"De săptămâna aceasta, românii au o sursă de informare cu privire la serviciile medicale din România și la drepturile lor, ca pacienți. Campania ”Drepturile pacienților”, inițiată de colegul meu, Cristian Bușoi, vă pune la dispoziție o platformă online şi un Tel Verde: 0800 080 444. Cât despre cardul de sănătate, nu putem decât să sperăm că Guvernul își va lua corigența în toamnă, pe 1 septembrie, când a anunțat că proiectul va deveni cu adevărat funcțional", a mai precizat Gorghiu pe pagina de socializare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ