Alina Gorghiu: Ministrul Cîmpeanu ar trebui să demisioneze

| 14 aug, 14:32

Copreședintele PNL Alina Gorghiu consideră că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ar trebui să demisioneze în contextul modului de funcționare a admiterii în licee, relatează Agerpres.

"Domnul ministru Câmpeanu ar trebui să cedeze portofoliul Educației dacă nu este capabil să țină în frâu o chestiune care ar trebui să funcționeze ca un ceas — procesul de admitere a elevilor la licee — și dacă nu intenționează să promoveze meritocrația în educație. Neputința domniei sale riscă să marcheze o generație de elevi, să revolte și să nedreptățească tineri care au făcut eforturi pentru a fi admiși la un liceu bun", a scris vineri Gorghiu pe Facebook, potrivit sursei citate.

Ea susține că atunci "când bătăliile interne și critica opoziției sunt principala ocupație a PSD, e de așteptat ca problemele care țin de guvernare să scape de sub control fără ca nimeni să observe".

Corpul de control al ministrului Educației face verificări în mai multe județe pentru a vedea dacă s-au respectat prevederile în vigoare în privința unor cereri de transfer ale elevilor la alte licee. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat joi că așteaptă rezultatele raportului săptămâna viitoare pentru a vedea ce măsuri se impun.

Întrebat într-o emisiune televizată ce este în neregulă cu aceste solicitări de transfer, ministrul a dat ca exemplu județul Suceava: "Am considerat necesar a se verifica legalitatea. Spre exemplu, la Suceava, 326 de cereri de transfer dintr-un total de 523. Sunt foarte multe cereri soluționate favorabil. O parte dintre ele au bază legală și baza legală înseamnă media superioară ultimei medii de la profilul respectiv, din liceul respectiv, înseamnă situații medicale speciale, înseamnă gemeni, tripleți. Metodologia este foarte clară. În condițiile în care au avut aceste motive, probabil prin documente, înseamnă că transferul a fost făcut legal".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ