Am putea SĂ TRĂIM 500 de ani. Soluţia MINUNE a fost deja testată pe ANIMALE. Rezultatele sunt uimitoare

| 17 dec, 2013

Prelungirea speranţei de viaţă ar fi posibilă dacă cercetătorii ar putea aplica pe oameni tratamente genetice care în laborator au dus la mărirea de 5 ori a duratei vieţii la viermi.



Un nou studiu al cercetătorilor de la Institutul american de studii genetice Buck din Novato, California, citat de Marin Independent Journal, sugerează că oamenii ar putea trăi mult mai mult decât şi-ar putea închipui. Rezultatul acestui studiu a fost publicat în ediţia online a revistei „Cell Reports”.

Doctorul Pankaj Kapahi, cercetător la institutul menţionat mai sus explică procedeul aplicat pentru prelungirea vieţii viermilor: “Am folosit două mutaţii genetice, dintre care una prelungea viaţa cu 30%, iar cea de-a doua cu 100%. Am hotărât să vedem ce se întâmplă dacă le aplicăm simultan. Spre surprinderea noastră, durata vieţii nu a fost crescută cu 130%, aşa cum ne aşteptam, ci cu mult mai mult. Practic, viermii au trăit echivalentul a 400-500 de ani de viaţă umană”.

Chiar dacă ar dura foarte mulţi ani pentru a prelungi în mod considerabil speranţa de viaţă a oamenilor, este clar din acest moment că mutaţiile genetice asupra unei clase de gene reprezintă “cheia” obţinerii acestui ţel.

Kapadi a arătat că implicaţiile prelungirii speranţei de viaţă aruncă o nouă lumină asupra bolilor legate de vâstele înaintate de pildă Alzheimer şi Parkinson.

“Spre deosebire de anii de pionierat, când foloseam mutaţii în gene unice, acum folosim mutaţii într-o clasă de gene care conduc diverse procese”, a spus Kapahi, care a arătat că dificultatea de a găsi gena responsabilă de o viaţă lungă şi sănătoasă este explicabilă acum, când s-a descoperit că efectul este dat de interacţiunea între mai multe gene.

Următorul pas al cercetătorilor este de a testa modificările genetice pe multiple gene pe şoareci de laborator, pentru a vedea dacă rezultatele pot fi reproduse şi la mamifere. În acest din urmă caz va exista certitudinea că oamenii vor putea trăi mult mai mult.

Nu vrem să descoperim cheia vieţii veşnice, au arătat cercetătorii, ci să găsim terapii pentru bolile bătrâneţii, ceea ce va permite salvarea cheltuielilor făcute de societate pentru tratarea lor.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 dec, 2013
vali2801
Salutare !!!
Te-ai intrebat vreodata cati bani ai fi avut acum, daca ai fi fost platit cu 2,5 centi pentru fiecare email pe care l-ai primit? Cu Mail Direct - prima si singura platforma din Romania care foloseste Email Marketing-ul in mod legal - se intampla acest lucru. Inregistreaza-te si primesti 6 dolari la inregistrare si 2,5 centi pentru fiecare email pe care il primesti. Inca nu te-am convins? Primesti 10 centi pentru fiecare persoana inscrisa in echipa ta plus 10 % din castigul intregii tale echipe! Ce mai astepti? Hai in echipa mea! http://www.maildirect.ro/inregistrare/1b9eaadc2b825e2fc43a17583eba5864

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ