S-a descoperit SINGURA specie care poate supravieţui Apocalipsei

| 18 dec, 2013

Modul bizar prin care respira o specie de reptile ar putea facea ca aceasta sa fie singura supravietuitoare in cazul unui catastrofe globale care ar ucide viata pe Pamant.

Cercetatorii de la Universitatea din Utah au descoperit ca monitorul de Savana, ce face parte din familia Veranidae, poate obtine oxigen in organism si atunci cand inspira, si atunci cand expira - o trasatura asociatata, de obicei, pasarilor, informează Daily Mail.

"Este uimitor ca am descoperit asta la o specie de animale atat de diferita de pasari" a declarat biologul Mathew Wedel.

Cercetatorii cred ca aceasta trasatura este o adaptare a reptilelor la nivelul scazut de oxigen de pe Pamant, in urma cu milioane de ani.

"Cine stie, poate ca atunci cand un asteroid va lovi Terra, monitorii de Savana vor mosteni Pamantul" a spus Mathew Wedel.

Descoperirea sugereaza ca acest mod de a respira a aparut acum 270 de milioane de ani, adica cu 20 de milioane de ani mai devreme decat s-a crezut initial.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ