Practică scandaloasă: Porci hrăniţi cu găini moarte şi ouă expirate

| 20 dec, 2013

Porci hrăniţi cu pui şi găini moarte, a căror carne ajunge apoi în farfuriile noastre. Deşi sună mai degrabă a invenţie, în fapt este o realitate alimentară din România pe care foarte puţină lume o cunoaşte, potrivit romanialibera.ro.

Păsările moarte sunt cumpărate, pe ascuns, de la fermele avicole şi folosite ca hrană, pentru că proteina animală grăbeşte îngrăşarea porcului. Practica este interzisă în Uniunea Europeană, din cauza bolilor care pot fi astfel transmise, dar unii crescători din sudul României o folosesc pentru că prezintă două avantaje: puii şi găinile moarte se vând mai ieftin decât furajele aprobate de lege, iar porcul se îngraşă mai repede decât cu cereale.

Jurnaliştii de la "România liberă" au reuşit să obţină, din mai multe surse, confirmarea că la această metodă apelează, mai ales, persoane care cresc animale în gospodăriile proprii, pe care apoi le vând în târgurile comunale. Aceştia cumpără puii sau găinile de la societăţi avicole din judeţele vecine Bucureştiului, le fierb, iar supa astfel rezultată e folosită ca hrană.

Hrănirea animalelor destinate consumului cu alte animale decedate este o practică care în România a fost interzisă din 2005. Decizia a fost luată după epidemia cunoscută sub numele "vaca nebună", când specialiştii au constatat că apariţia şi extinderea encefalopatiilor prionice a fost favorizată de folosirea în alimentaţia animalelor a făinurilor derivate din prelucrarea cadavrelor şi a subproduselor de abator. Din acest motiv, legea prevede că resturile animale trebuie arse.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 dec, 2013
pensionar
Asta e capitalizmul ordinar cand din tot se face bani in defavoarea saracilor, batranilor, pensionarilor.Bogati cunpara la VIENA-DUBAI, ETC ALIMENTE DE CE AU NEVOIE.Pentru asta a fost revolutia?????????????sa manvam mortaciuni, hraniti cu c.....t.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ