Peste 11.000 de specii de animale din întreaga lume sunt ameninţate cu dispariţia

| 13 feb, 2014

Peste 11.000 de specii de animale sunt ameninţate în toată lumea, potrivit Listei Roşii a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN), principalul instrument de măsurare a biodiversităţii, iar braconajul creşte pericolul pentru multe din ele.

Sunt ameninţate 11.212 de specii de animale din cele 53.267 de specii de vertebrate şi nevertebrate inventariate de UICN, cea mai castă şi veche reţea de mediu, cu sediul la Gland (Elveţia), scrie agenţia Belga.

O specie de mamifer din patru, o pasăre din opt şi mai mult de un amfibian din trei sunt ameninţate cu dispariţia, traficul crescând dramatic riscul pentru unele din aceste specii, cum ar fi elefanţii, ucişi pentru fildeş, rinocerii - pentru corn, rechinii - pentru înotătoare sau pangolinul de China - în scopuri medicale. 

Convenţia asupra comerţului internaţional cu specii de faună şi floră sălbatice ameninţate cu dispariţia (CITES) interzice comerţul cu peste 600 de specii animale, printre care maimuţele şi felinele mari, elefanţii şi rinocerii, broaştele ţestoase de mare, precum şi multe specii de crocodili şi şerpi. Adoptată pe 3 martie 1973 la Washington şi intrată în vigoare în 1975, Convenţia reuneşte 178 de state şi impune un control strict asupra comerţului cu circa 4.500 de alte specii animale. 

Însă braconajul a atins cifre record, crescând cu 43% la rinocerii din Africa în 2011-2012, potrivit UICN.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ