Imunoterapia anticancer, descoperirea ştiinţifică a anului 2013

| 20 dec, 2013

Revista Science a alcatuit un top 10 ale celor mai importante descoperiri ale anului iar utilizarea imunoterapiei anticancer s-a dovedit a fi cea mai notabila descoperire stiintifica din 2013.

Desi e o tehnica aflata in dezvoltare de mai multe decenii, cercetatorii au descoperit intr-un final potentialul terapeutic al imunoterapiei, informeaza revista Science in cel mai nou numar. Imunoterapia actioneaza asupra sistemului imunitar, indeosebi asupra limfocitelor T pentru ca aceastea sa atace tumorile – si s-a dovedit a fi extrem de promitatoare, mai ales asupra cancerelor agresive ca melomanul sau cand alte terapii au esuat.

"În acest an, promisiunea uriaşă pe care o reprezintă imunoterapia cancerului lasă puţin loc pentru dubii", a declarat redactorul-sef al revistei Science, Tim Appenzeller, subliniind totodata ca “un număr mare de medici oncologi sunt de acum convinşi că au asistat la o descoperire importantă în tratamentul cancerului.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ