Ambasadorul Marii Britanii: România este prea puţin cunoscută pentru noi, lucrăm pentru promovarea ei

| 21 ian, 15:11

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, a declarat miercuri, la Ploiesti, ca Romania este prea putin cunoscuta pentru britanici, dar sunt in derulare demersuri ale ambelor guverne pentru promovarea tarii si a oportunitatilor pe care aceasta le poate oferi investitorilor, potrivit Agerpres.

 

"Pentru noi, Romania este prea putin cunoscuta si guvernul britanic lucreaza pentru promovarea atractiilor din Romania. (...) Noi lucram impreuna cu Guvernul Romaniei in aceasta privinta. Vom organiza in luna martie o delegatie de aproape 60 de firme britanice pentru a le demonstra ce este aici in Romania si cred ca o sa fie foarte folositor si pentru firmele britanice si pentru Romania", a declarat ambasadorul Paul Brummell, la finalul unei intalniri cu mediul de afaceri care a avut loc la Camera de Comert si Industrie (CCI) Prahova.

Potrivit acestuia, tara noastra are foarte multe "plusuri" pentru atragerea de investitori, intre care a mentionat capitalul uman, pozitia geografica, dar si gradul de crestere a PIB-ului.

"Din punctul meu de vedere, sunt foarte multe plusuri in Romania. Unul este capitalul uman, este o populatie foarte bine vorbitoare de limba engleza, foarte educata (...) Am fost foarte impresionat in ceea ce priveste calitatea educatiei si m-am intalnit cu reprezentanti din firme britanice din sectorul IT (...) care mi-au spus ca un punct de atractie pentru investitiile lor in Romania a fost chiar calitatea studentilor, mai ales in sectorul IT. Cred ca si plasarea geografica este foarte buna, aproape de tarile din Est, si gradul de crestere a PIB-ului, care este mai bun decat media europeana, deci sunt niste aspecte foarte pozitive pentru Romania", a conchis Paul Brummell.

De asemenea, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti a punctat ca, pentru atragerea mai multor investitii, este nevoie de un climat legislativ mai clar, dar si de continuarea luptei impotriva coruptiei.

Paul Brummell a efectuat o vizita de lucru in judetul Prahova pentru a cunoaste potentialul economic si de afaceri local, dar si oportunitatile oferite de companiile prahovene interesate sa dezvolte relatii cu Marea Britanie.

Potrivit presedintelui CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, la nivelul judetului sunt 2.540 de firme cu capital strain sau societati mixte, Marea Britanie situandu-se pe locul al patrulea cu 125 de firme, dupa Italia, Germania si Turcia.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ