AmCham: Oferim sprijin pentru finalizarea Acordului de Parteneriat

| 30 iul, 2013

Reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham România) au salutat eforturile depuse de Ministerul Fondurilor Europene (MFE) pentru pregătirea documentului consultativ transmis Comisiei Europene şi s-au oferit să participe la procesul de consultare pentru finalizarea Acordului de Parteneriat, se arată într-un comunicat transmis marţi de MFE.

Precizările au fost făcute luni, în cadrul unei întâlniri de lucru pe care ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a avut-o cu reprezentanţii AmCham România.

"Participanţii la eveniment au salutat eforturile depuse de MFE pentru pregătirea documentului consultativ transmis Comisiei Europene, apreciind calitatea acestuia, oferindu-se cu această ocazie să participe la procesul de consultare pentru finalizarea Acordului de Parteneriat în condiţii optime pentru nevoile de dezvoltare ale României", a precizat MFE.

Ministrul a prezentat informaţii despre stadiul pregătirilor pentru perioada de programare 2014-2020, menţionând că Ministerul a transmis pe 6 iunie Comisiei Europene documentul consultativ pentru elaborarea Acordului de Parteneriat pentru 2014-2020 şi că în aceeaşi zi documentul a fost publicat şi pe pagina oficială a MFE, www.fonduri-ue.ro.

Totodată, oficialul MFE a prezentat măsurile iniţiate în scopul accelerării absorbţiei fondurilor UE. Printre acestea se numără asigurarea resurselor necesare pentru plata beneficiarilor, selectarea de experţi pentru verificarea cererilor de rambursare şi evaluarea proiectelor depuse de beneficiari, simplificarea sistemului de management şi control, diminuarea termenelor de evaluare a proiectelor depuse, precum şi a perioadelor de procesare a cererilor de rambursare, reducerea numărului de clarificări pe care le pot solicita Autorităţile de Management la una singură şi plata parţială a cererilor de rambursare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ