Ana Birchall (PSD): România, printre statele care condamnă oficial violenţa împotriva femeilor

| 19 mai, 2014

Deputatul PSD Ana Birchall consideră că, prin aprobarea de către Guvern a Memorandumului privind Convenţia de la Istanbul pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, România se numără printre statele care condamnă, acum şi oficial, violenţa împotriva femeilor.

'Convenţia de la Istanbul privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice a fost aprobată de Guvernul României. (...) Semnarea şi ratificarea de către România a Convenţiei de la Istanbul va însemna foarte mult pentru toate victimele violenţei de orice fel împotriva femeilor, fie că vorbim de violenţă domestică, fizică sau psihologică. Pentru toate femeile care din păcate încă se simt în nesiguranţă în propria casă sau pe stradă din cauza acestor tipuri de violenţă, Convenţia de la Istanbul este un instrument foarte important de protecţie. Îi mulţumesc domnului prim-ministru Victor Ponta atât pentru susţinerea şi sprijinul constant de care a dat dovadă faţă de semnarea şi ratificarea Convenţiei de la Istanbul, cât şi pentru condamnarea publică a tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor', a afirmat deputatul Ana Birchall, citată într-un comunicat de presă transmis luni AGERPRES.

Ea precizează că încă de la alăturarea României grupului de state care şi-au anunţat intenţia de a adopta şi ratifica Convenţia de la Istanbul a susţinut acest demers şi aminteşte că Memorandumul privind semnarea Convenţiei de la Istanbul este 'în procedurile de aprobare de mai mulţi ani'.

'Guvernul Ponta a reuşit să plaseze România printre statele care condamnă, acum şi oficial, violenţa împotriva femeilor.(...) Ultimul pas, înainte de ratificarea Memorandumului privind semnarea Convenţiei de la Istanbul de către Parlamentul României, este aprobarea acestuia de către preşedintele Traian Băsescu. Fac un apel pe această cale către Preşedinţia României să semneze cu celeritate memorandumul aprobat de Guvern şi să nu blocheze în nici un fel procedurile de ratificare, pentru a ajuta numeroasele victime ale violenţei domestice şi de orice fel din România şi din regiune. Să nu uităm, domnule preşedinte Băsescu, că violenţa de orice fel împotriva femeilor trebuie condamnată. România poate deveni o voce importantă în ceea ce priveşte lupta împotriva violenţei asupra femeilor şi împotriva violenţei domestice', se menţionează în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ