Ana Birchall: Românii cu credite în valută le-ar putea converti în lei fără comisioane

| 11 iun, 2014

Românii cu credite în monede străine ar putea converti sumele în lei fără comisioane sau garanţii suplimentare, potrivit unei propuneri legislative iniţiate de către deputatul PSD Ana Birchall.

Propunerea legislativă a primit raport favorabil de la Comisia pentru buget din Senat.

"Esenţa acestei propuneri legislative vizează dreptul consumatorilor de bună credinţă, persoane fizice sau juridice, de a putea solicita conversia creditelor în moneda naţională. Creditele neperformante şi ratele restante la bănci au ajuns o problemă socială în România şi mi se pare echitabil ca toţi românii împovăraţi de majorarea ratelor bancare datorate creşterii cursului de schimb valutar să poată opta pentru conversia creditelor fără costuri suplimentare, comisioane sau garanţii adiţionale", a declarat Ana Birchall la susţinerea proiectului de lege în cadrul Comisiei pentru buget din Senat, arată sursa citată.

Aceasta a precizat că îşi exprimă speranţa că şi sistemul bancar va continua să susţină adoptarea şi aplicarea acestui proiect legislativ.

Senatul este prima cameră sesizată în cazul proiectului respectiv.

Tag-uri: Ana Birchall, credite
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ