ANALIZĂ IMOBILIARĂ: Cererea de închiriere a apartamentelor premium a urcat cu 15% în nordul Capitalei

| 02 apr, 10:38

Cererea de închiriere a apartamentelor premium a crescut cu 15% în nordul Capitalei, în primul trimestru din 2015, cele mai tranzacţionate fiind apartamentele cu trei camere din zona Aviatorilor, Dorobanţi, Primăverii şi Floreasca, conform unei analize imobiliare.

În aceste zone, cererea a crescut cu 40%, numărul tranzacţiilor fiind, conform unei analize realizate de Nordis, cu 21% mai mare în T1 2015 faţă de T4 2014. Cele mai multe cereri au vizat apartamente cu bugete sub 1.200 de euro/lună şi de asemenea aici s-a înregistrat şi cea mai crescută rată de tranzacţionare, transmite Agerpres.

'În primul trimestru din 2015 am remarcat o creştere atât a numărului de cereri de apartamente şi vile pentru închiriere, cât şi a numărului de tranzacţii de închiriere, în condiţiile unei oferte relativ constante, cu doar circa 5% mai mari, faţă de trimestrul anterior. Creşterea cererii la nivel de agenţie a fost de peste 50%, iar numărul total de tranzacţii a crescut cu circa 15%. Cei mai mulţi chiriaşi de lux s-au orientat către apartamente de trei camere', spune Emanuel Poştoacă, manager general al unei companii specializate.

Citeste si: Câţi români şi-au luat PRIMA CASĂ anul acesta

Tot în aria Aviatorilor, Dorobanţi, Primăverii şi Floreasca a avut loc şi cea mai vizibilă schimbare a ponderii noilor bugete alocate de către potenţialii chiriaşi în căutare de apartamente premium. Dacă în ultimul trimestru din 2014, 43% dintre cereri veneau cu un buget de până în 1.200 euro/lună, acum procentul acestora s-a ridicat la 55%.

În zona Herăstrău, s-a înregistrat o majorare a numărului de cereri cu circa 35%, pe toate categoriile de bugete, atât pentru apartamente cu buget sub 1.200 euro, cât şi pentru apartamente cu buget peste 1.500 euro. Numărul tranzacţiilor este cu 11% mai mare decât în trimestrul anterior.

Numărul total de cereri de închiriere în zona Pipera, atât pentru vile cât si pentru apartamente, a crescut în trimestrul I 2015 cu circa 30%, faţă de trimestrul anterior. Cererea de vile pentru închiriere în zonele Băneasa şi Pipera a înregistrat o majorare de 15% în timp ce solicitările de apartamente pentru închiriere au crescut cu aproximativ 36%.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 ian, 03:16
OffedRabe
furosemide is it the same as fioricet
What they also found in test subjects was that not only did chemotherapy lead to what is commonly referred to as Chemo Brain, but radiotherapy did as well lasix 80 mg
13 mai, 14:25
MARIA
De lucru
Oamenii de succes au o atitudine de incredere, de asteptari optimiste. Ei se asteapta sa aiba succes, ei se asteapta sa placa celorlalti. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea Succesul in viata. Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
03 apr, 11:37
Ana
Atât timp cât vei continua să susţii în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ţi le doreşti, acestea vor continua să se petreacă în viaţa ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ